Dragi naši svojci in skrbniki!

Krepko smo zakorakali v »korona obdobje«, ki si ga bomo zapomnili z različnih zornih kotov, predvsem pa po tem, kako neumorno smo se znali povezati in v iskanju ter uresničevanju ciljev, delali kdaj tudi preko sebe. Pri tem so nam naši stanovalci v veliko pomoč, saj znajo pozitivno presenetiti in tudi sedaj je tako – na to smo resnično, iz srca, ponosni! Po svojih močeh se trudimo, da ohranjate stik z njimi s povečanjem telefonskih kontaktov – odslej imajo stanovalci na voljo mobilni telefonski aparat, s  katerega vas lahko pokličejo in je hranjen v socialni službi, seveda pa so odprte tudi vse druge telefonske linije preko katerih ste že doslej vzpostavljali stik z nami.

 

Kaj je novega pri nas?

Še vedno veljajo omejitve  glede izhodov in obiskov (do nadaljnega, žal, niso dovoljeni), je pa s strani NIJZ posredovanih nekaj sprememb  glede prejemanja paketov. Slednji so dovoljeni, vendar prosimo, da je vsebina živil in drugih predmetov originalno (tovarniško) zapakirana. Za živila je priporočljivo,   da niso hitro pokvarljiva (npr. sveže pecivo, sadje,.. ), saj vsak prispeli paket odleži 72 ur, šele zatem ga smemo predati stanovalcem. Priporočilo glede paketov velja dokler ni v zavodu primera z okužbo Covid-19.

V okviru posebne enote Impoljca zagotavljamo tudi izolacijsko enoto, ki bi v  primeru okužbe z virusom Covid-19, delovala povsem samostojno. V ta namen smo izselili vse stanovalce enote Dvorec na zunanjo lokacijo (Turistična kmetija Grobelnik, Zabukovje) in po enotah. V celotnih organizacijskih in logističnih pripravah so stanovalci zelo lepo sodelovali in spremembe sprejeli z razumevanjem. S pisnimi obvestili ste bili o vzroku premestitve pisno seznanjeni. Vsem stanovalcem, ki so bili preseljeni (zunaj in znotraj zavoda) se posvečamo po najboljših močeh, da bi se  v novem okolju čim uspešneje prilagodili in se počutili dobro ter sprejete. Hvala, ker sodelujete z nami in na snidenje, ko bodo omejitve mimo! Pazite nase! Ker se bliža praznični čas Velike noči, dovolite voščilo:

 

Kolektiv DUO Impoljca vam skupaj s stanovalci, želi vesele in blagoslovljene Velikonočne praznike in ostanite zdravi!

 

Zapisala:

Nevenka Janež, strokovna vodja                                         Darja Cizelj, direktorica

Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca Sevnica, Arto 13, 8290 Sevnica
Tel.: 07/81-61-400, E-mail: duo.impoljca@duo-impoljca.si
DUO Impoljca 2014 – Vse pravice pridržane
Izdelava: AleR