Pozdravljeni, dragi bralci naše spletne strani!

Za nami je dinamičen teden z rednim spremljanjem trenutnega stanja v medijih ter spodbudnim, postopnim, rahljanjem vladnih ukrepov, kar budno spremljajo tudi naši stanovalci. Upamo, da kmalu zaživimo na povsem vsakdanji in običajen način, kot kaže pa bo zavedanje o previdnosti glede osebne varnosti še dolgo prisotno med nami. Morda to celo postaja nov način življenja in odpira priložnosti pri oblikovanju novih vrednot. A pri tem nekaj drži – ŠE VEDNO SMO IN OSTAJAMO ČLOVEČNI, HUMANI, SOLIDARNI, ČUJEČI IN SPOŠTLJIVI. V zadnjem času je bilo nič koliko priložnosti, ki so to potrdile in ob katerih se je prenekateremu med nami utrnila solza (pogovor s sorodnikom in dlan na dlani čez steklo, nepopisno veselje stanovalke, ko je zagledala lepo urejeno teraso in vrt svojega doma, iskriv pogled stanovalca, ki po skypu po dolgem času vidi svoje otroke, vnuke…) – da, to so trenutki, ki so nepozabni in tedaj vemo – VREDNO JE… vredno je narediti vse, kar je v naši moči, da jim to omogočimo!

 

Opozorilni 15-minutni shod, ki smo ga zaposleni, na pobudo Skupnosti socialnih zavodov Slovenije izvedli v petek, dne 24. 4. 2020 ob 13.30.uri pred socialno varstvenimi zavodi z namenom, da opozorimo na sistemsko diskriminacijo naših stanovalcev, je bil odraz prav tega – stanja v socialno varstvenih zavodih, ki ranljivi skupini starostnikov ter odraslih oseb s posebnimi potrebami namenjamo posebno pozornost in smo jim dolžni zagotoviti kakovostno življenje -  epidemijo pa smo »pričakali povsem zasedeni in kadrovsko podhranjeni ter pri zagotavljanju ustreznih pogojev za preprečevanje in zajezitev širjenja virusa Covid-19 ostali prepuščeni samim sebi« (dopis SSZ z dne 23. 4. 20020). Shoda smo se udeležili zaposleni v vseh treh enotah zavoda. Primorani smo bili reševati trenutno situacijo na način kot smo vedeli in znali v  tistem trenutku. To pa je sprožilo vrsto posledic, s katerimi se vsak dan soočamo in se jih trudimo reševati v skladu z danimi možnostmi. A upamo na najboljše in verjamemo, da tudi to obdobje mine. Pri tem ne gre zanemariti zahvale za vse, ki ukrepe sprejemate z razumevanjem – pri tem mislimo na stanovalce in svojce…. Zelo smo ponosni na vse vas!

 

Velika SRČNA ZAHVALA gre slehernemu od zaposlenih, ki se po svojih močeh trudi, da je vsakdan stanovalcev prijeten, doživet in – v teh negotovih časih – predvsem miren. Brez zavzetega sodelovanja in strpnega ter razumevajočega pristopa bi vse to težko izpeljali. V tem času je tudi mnogo podjetij in samostojnih podjetnikov, ki se spomnijo na nas z donacijami prehrambenih dopolnil, varovalne opreme, razkužil ali glasbenih popestritev. Slednja se je zgodila v soboto, dne 25. 4. 2020, ko so stanovalce in zaposlene razveselili člani KD Pihalne godbe Sevnica s glasbenim programom iz predverja dvorišča naše enote, zatem pa so popestrili popoldan še stanovalcem enote Sevnica. Vsem, ki se spomnite na naše stanovalce in zaposlene v katerikoli enoti DUO Impoljca (DU Sevnica, DU Brežice, posebna enota Impoljca) se iz srca zahvaljujemo in vam kličemo – OSTANITE ZDRAVI IN HVALA, KER STE! Se beremo…

 

Nevenka Janez, strokovna vodja                                                          Darja Cizelj, direktorica

 

Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca Sevnica, Arto 13, 8290 Sevnica
Tel.: 07/81-61-400, E-mail: duo.impoljca@duo-impoljca.si
DUO Impoljca 2014 – Vse pravice pridržane
Izdelava: AleR