Spoštovani bralci naše spletne strani!

Pomlad je že dodobra otoplila naravo in jo obogatila z bujnim rastjem, ki vsakodnevno vabi k stiku. Tega vsak dan radi poiščejo tudi stanovalci bodisi za klepet v senci dreves, kratek sprehod ali zgolj uživanje na soncu. Podobno kot narava, se  postopoma »toplijo« tudi ukrepi, ki so letošnjo zgodnjo pomlad dodobra zaznamovali naše življenje.

 

Od 11. maja smo pričeli izvajati obiske, ki so sicer v okviru preventivnih pristopov in predhodno načrtovani, pa vendar omogočajo osebni stik, ki so ga stanovalci še kako pogrešali. Postopoma se rahljajo tudi drugi ukrepi – dovoljeno je zbiranje skupin do 50 oseb, gibanje skupin na prostem, še vedno pa ostajajo odprta vprašanja kako je z izhodi stanovalcev, prinešena darila čakajo v karanteni 72 ur preden jih prejmejo stanovalci ipd. Postopoma se sproščajo se tudi možnosti za nove sprejeme, ki so skrbno pod drobnogledom preventivnih ukrepov, a  vendar… življenje gre naprej in zdi se kot da nekoliko laže, vsi skupaj, zadihamo s  polnimi pljuči. Z ozirom na nastale razmere, ki smo jim bili priča v preteklosti (»korona obdobje«) velja ostati previden in upoštevati veljavne preventivne ukrepe. V tem oziru je pod vprašajem tudi naše načrtovano srečanje s svojci - v ta namen pripravljamo spletno glasilo, ki bo objavljeno na spletni strani v začetku meseca junija – čudovit, slikovno bogat »šopek« razmišljanj in vtisov s strani zaposlenih ter stanovalcev na temo kako preživljamo »korona obdobje«. V kolikor nam letošnje leto obstoječe razmere izvedbe ne bodo dopuščale, bomo v jesenskem času načrtovano srečanje preoblikovali v skupna srečanja manjših skupin, ki bodo tematsko obarvana.

 

Veseli smo vašega odziva na povabilo k obiskom in zahvaljujuemo s e, ker spoštujete dogovorjena priporočila in higienske ukrepe. Skupaj s stanovalci vas prijazno pozdravljamo in kličemo na snidenje!

 

Zapisala:

Nevenka Janež, strokovna vodja

Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca Sevnica, Arto 13, 8290 Sevnica
Tel.: 07/81-61-400, E-mail: duo.impoljca@duo-impoljca.si
DUO Impoljca 2014 – Vse pravice pridržane
Izdelava: AleR