Srečanje svojcev 2020

Spoštovani dragi svojci in prijatelji.

Pomlad se preveša v poletje, pisane barve čudovite narave nam barvajo življenje in navdajajo z optimizmom. Potrebujemo sonce, barve, lepe misli, potrebujemo spodbuden pogled v prihodnje dni…

Namesto našega tradicionalnega srečanja, ki bi ga po načrtu imeli v soboto, 6.6.2020, se z vami povezujemo preko kratkega filma in glasila, da bi tako ogreli vaša srca.


Vsi pogrešamo možnosti srečanj, kot smo jih navajeni in so skorajda čez noč postala neka drugačna realnost. A si tudi tako ostajamo blizu in se trudimo, da bi čimprej vzpostavili pogoje za normalizacijo življenja, kar se le da.

Iskrena hvala za vašo podporo v teh časih, za razumevanje in potrpežljivost.

Vse dobro vam želimo in vas v želji, da se kmalu spet srečamo lepo pozdravljamo.

Darja Cizelj, direktorica

 

 

KRATKI FILM: NAŠ POZDRAV V VAŠA SRCA

Dragi naši svojci in vsi, ki nas spremljate!

Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca ima kot kombiniran socialno varstveni zavod dolgoletno tradicijo delovanja in skupaj z enotama Dom upokojencev Sevnica in Dom upokojencev Brežice nudi kapaciteto 546 mest. Posebna enota DUO Impoljca se nahaja v osrčju narave v neposredni bližini reke Save na lokaciji med Sevnico in Krškim.

Letošnje leto je presenetilo vse nas, a naučilo nas je marsikaj novega – zlasti kaj je v življenju zares pomembno in kako dragoceni so medosebni odnosi, ki se lahko ohranjajo v različnih variacijah.

Tradicionalnega srečanja s svojci prvo soboto v juniju ne bo mogoče izvesti, obeležujemo pa dogodek na nekoliko drugačen način. Pripravili smo vam kratek film z utrinki našega vsakdana in pristopi, ki ponujajo stanovalcem tisto nekaj več, zaradi česar se počutijo pri nas sprejete, varne in jim pomaga ohranjati domačnost.

Četudi smo bili zaradi preventivnih ukrepov primorani znatno prilagoditi vsakdanji utrip dela in življenja, je bilo stanovalcem kljub temu omogočeno ustvarjalno delo, prebiranje knjig, stik s svojci preko video klica ali skypa...

Počasi se vrača življenje v ustaljene tirnice in kako to izgleda pri nas ob preventivnih ukrepih ali – še pred tem, brez njih, si poglejte v predstavitvi, ki so jo ustvarili naši zaposleni skupaj s stanovalci.

Vabljeni k ogledu in pozdrav vsem vam!

Kolektiv DUO Impoljca s stanovalci

 

Spletno glasilo 2020

 

Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca Sevnica, Arto 13, 8290 Sevnica
Tel.: 07/81-61-400, E-mail: duo.impoljca@duo-impoljca.si
DUO Impoljca 2014 – Vse pravice pridržane
Izdelava: AleR