AKTUALNE NOVICE, 5.1.2021

Spoštovani dragi svojci.

 

Na začetku današnjega sporočila vam želimo izreči najlepše želje v novem letu! Naj bo srečno in zdravo, optimistično in polno lepih trenutkov.


Mi smo optimističnih misli, zaupamo in verjamemo, da bomo uspešni pri zajezitvi širjenja okužbe. Verjamemo, da imamo dovolj strokovnega znanja in da zmoremo dati od sebe največ tudi v takšnih situacijah, kot je ta.


V tednu dni se je število stanovalcev z okužbo COVID19 povečalo na 40. Bivajo v enoti Dvorec, kjer imamo vzpostavljeno rdečo cono in je povsem ločena od ostalih enot doma. Prav za vsakega posameznika skrbno izvajamo vso potrebno pomoč, ki jo potrebuje glede na zdravstveno stanje. Za stanovalce in stanovalke skrbijo zaposleni, ki jih dobro poznajo in jim poleg zdravstvene nege nudijo psihološko podporo, da bolezen prestajajo čimlažje. Ena stanovalka je bila hospitalizirana. Večina stanovalcev zaenkrat bolezen preboleva brez večjih težav, seveda odvisno od pridruženih zdravstvenih težav.


Pomembno je, da smo v teh trenutkih pozitivno naravnani, da bodrimo, spodbujamo in vse to naši stanovalci imajo. Zdravstveno stanje spremlja domski zdravnik Alojz Stopar, dr.med., spec.spl.med. Vso potrebno pomoč nam nudi tudi ZD Sevnica.


Trenutno je zaradi COVID19 iz delovnega procesa odsotnih 22 sodelavk in sodelavcev iz različnih služb. Trudimo se in upamo, da bomo uspešno preprečili hitro širjenje okužbe.
Prosimo vas, da nas za vse informacije pokličete na telefonsko številko v Dvorcu (07-81-61-455 in 07-81-61-481). Zaradi zahtevnega dela se morda ne bomo mogli vedno javiti na vaš klic. Prosili vas bomo, da nam posredujete vašo številko in vas pokličemo nazaj.


Za določene informacije se lahko vedno obrnete tudi na socialne delavke, na strokovno vodjo, direktorico. Vabljeni ste, da nam na mail napišete vaše vprašanje, predlog, mnenje. Potrudili se bomo, da vam odgovorimo v čimkrajšem možnem času.


Prepričani smo, da se bo situacija v nekaj dnevih umirila do te mere, da vzpostavimo ritem življenja v danih okvirih. Vsakdanje aktivnosti potekajo v okviru posameznih gospodinjskih enot, izvajajo se vsi potrebni ukrepi za preprečevanje širjenja okužbe.


Hvala vam za podporo, razumevanje in zaupanje.


Še naprej se bomo trudili po najboljših močeh!

 

 

Lepo vas pozdravljamo z željo, da ostanete zdravi.

 

 

Kolektiv DUO Impoljca

 

Darja Cizelj, direktorica

Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca Sevnica, Arto 13, 8290 Sevnica
Tel.: 07/81-61-400, E-mail: duo.impoljca@duo-impoljca.si
DUO Impoljca 2014 – Vse pravice pridržane
Izdelava: AleR