AKTUALNE NOVICE, dne 30.1.2021

Spoštovani svojci in prijatelji.


Za nami je skoraj pet tednov, odkar je bila potrjena okužba pri stanovalcih in zaposlenih. V tem času smo, skladno z vsemi ukrepi, ki so potrebni za čim hitrejšo zajezitev širjenja okužbe, uspeli preprečiti obsežno širjenje. Kot smo pričakovali pa se okužba še pojavlja pri posameznih stanovalcih in zaposlenih. To lahko pričakujemo še nekaj časa, upajmo da ne predolgo.


Na današnji dan je v rdeči coni v Dvorcu nameščenih 14 stanovalcev in stanovalk. Pojav zadnje okužbe pri stanovalcih beležimo 24.1.2021. Velika večina stanovalcev, ki so preboleli okužbo , se je že vrnila v svoje sobe.


Na začetku se je okužba hitro širila tako med stanovalce kot zaposlene, v vseh službah, kmalu pa se je dinamika širjenja umirila. Do sedaj smo uspeli pred okužbo obvarovati stanovalce na dveh gospodinjskih enotah, česar smo zelo veseli in kar nas pomirja.


Večina zaposlenih, ki so okužbo preboleli, so se že vrnili v službo. Postopoma prehajamo na običajen delavnik v nekaterih službah. Da smo zmogli, kljub velikemu kadrovskemu izpadu, se moramo prav gotovo ponovno najlepše zahvaliti študentom in vsem, ki so nam bili pripravljeni priskočiti na pomoč iz drugih ustanov.


Prav gotovo pa v teh zahtevnih okoliščinah kot kolektiv ne bi zmogli, če ne bi bili povezani, nesebično predani poslanstvu in če ne bi nudili potrebno podporo in razumevanje drug drugemu. Predvsem pa zmoremo, ker ohranjamo spoštovanje do slehernega.

 

Naš vsakdanjik poteka na posameznih gospodinjskih enotah, na katerih potekajo družabne aktivnosti po četrtinah enote, v manjših skupinah. Večina stanovalcev način življenja sprejema z razumevanjem in upanjem , da bo kmalu zopet »po starem«. Vsi skupaj se trudimo ohranjati voljo, optimizem, gledamo naprej in snujemo načrte za prihodnje dni.


Z vami, dragi svojci teče komunikacija preko telefonskih razgovor, video povezav. Tudi ta način komunikacije ohranja bližino in pomirja. Z vami smo in bomo ostali na vezi in povezani. Vse informacije o vaših dragih sorodnikih dobite na kontaktih, ki so objavljeni na spletni strani. Glede stikov pristopamo individualno in iščemo najboljše možnosti.


Do sedaj je bila večina stanovalcev cepljenih že drugič, ravno tako zaposleni. Verjamemo, da bo to pomembno pripomoglo k umiritvi situacije in normalizaciji življenja.
Še naprej si vsi zaposleni, z dosledno uporabo osebne varovalne opreme, z rednim testiranjem, prizadevamo za preprečevanje širjenja okužbe.


Pred nami je pomlad, dnevi so že daljši, postajajo toplejši. To v nas prebuja novo moč in upanje.


Hvala vam, dragi svojci za zaupanje in vso podporo, ki nam jo izkazujete na različne načine. Veliko nam pomeni!


Vse dobro vam želimo in vas lepo pozdravljamo.

 

 

Stanovalci in zaposleni DUO Impoljca


Darja Cizelj, direktorica

Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca Sevnica, Arto 13, 8290 Sevnica
Tel.: 07/81-61-400, E-mail: duo.impoljca@duo-impoljca.si
DUO Impoljca 2014 – Vse pravice pridržane
Izdelava: AleR