AKTUALNE INFORMACIJE, dne 16.2.2021

Spoštovani!

 

Na Impoljci se situacija umirja, širjenje okužbe se je, po zdaj znanih podatkih, ustavilo. Rdečo cono smo danes ukinili, saj je pri vseh obolelih stanovalcih zaključeno obdobje izolacije. Tudi pri zaposlenih že nekaj časa ne beležimo novih okužb.

 

Zelo nas veseli, da zopet živimo bolj umirjeno in da lahko sproščamo tudi nekatere ukrepe. Še vedno je ključno izvajanje zaščitnih ukrepov (nošenje maske, ustrezna higiena rok, ustrezna distanca, življenje v mehurčkih). Bolezen je prebolelo približno 1/3 stanovalcev, cepljenih pa je bilo 95 % vseh stanovalcev, ki niso bili okuženi. Cepljenje še vedno poteka posamično za stanovalce in zaposlene, ki se naknadno odločajo za to. Trenutno je bilo 1/3 vseh zaposlenih cepljenih.

 

Glede na situacijo ocenjujemo, da lahko v naslednjem tednu ponovno uvedemo tudi obiske svojcev, zato vas vabimo, da nas pokličete (07-81-61-401-tajništvo doma). Obiski se bodo izvajali po vnaprejšnjem dogovoru, po že znanem načinu. Potekali bodo v »zbliževalniku« pri jedilnici Doma in tudi na stanovanjski enoti, odvisno od situacije pri posameznem stanovalcu. V primeru vstopa na enote boste uporabili osebno varovalno opremo, o čemer vas bomo seznanili ob prihodu.

 

Sporočamo vam tudi, da sproščamo tudi obiske domačega kraja, o čemer se boste dogovarjali individualno s socialno delavko.

 

Kljub trenutnemu sproščanju pa se vsi dobro zavedamo, da je izvajanje vseh preventivnih ukrepov postalo sestavni del našega življenja in da je še kako pomembno, da smo previdni še naprej.

 

Naš vsakdanjik je kot do sedaj usmerjen v čimvečjo aktivnost, spodbujanje h gibanju na svežem zraku, razbremenilne razgovore, različne sprostitvene aktivnosti, ki krepijo optimizem in usmerjajo k pozitivnemu razmišljanju.

 

Vsi že komaj čakamo, da se vrnemo v stare tirnice, ali da se vsaj čimbolj približamo nekdanjemu ritmu življenja.

 

Vse dobro vam želimo in vas lepo pozdravljamo!

 

 

Kolektiv DUO Impoljca
Darja Cizelj, direktorica

Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca Sevnica, Arto 13, 8290 Sevnica
Tel.: 07/81-61-400, E-mail: duo.impoljca@duo-impoljca.si
DUO Impoljca 2014 – Vse pravice pridržane
Izdelava: AleR