Obvestilo svojcem in obiskovalcem, z dne 2.4.2021

Spoštovani svojci in obiskovalci našega Doma.

 

Sporočamo vam, da v enoti DUO Impoljca od meseca februarja 2021 ne beležimo okužb s COVID-19. Izvajamo redna testiranja zaposlenih in potrebne zaščitne ukrepe. Večina stanovalcev in stanovalk, ki bolezni niso preboleli, se je cepila. Cepila se je tretjina zaposlenih, tretjina pa jih je bolezen prebolela. Cepljenje še vedno poteka posamično za stanovalce in zaposlene, ki se naknadno odločajo za to.

 

Zaradi poslabšanja epidemiološke situacije v državi je Vlada Republike Slovenije sprejela vrsto ukrepov za zajezitev epidemije COVID-19, ki bodo veljali od 1. do vključno 11. aprila 2021.

 

Ta situacija in ukrep vlade je tudi nas spodbudil, da smo še posebej previdni in sprejmemo, v luči trenutne, tudi negotove situacije, določene odločitve. Za čas do 11.4. bomo živeli znotraj posameznih enot, v mehurčkih, obenem pa zagotovili možnost sprehodov in gibanja na svežem zraku.

 

V skrbi za zdravje naših stanovalk in stanovalcev bodo obiski od 1. do vključno 11.4.2021 potekali pod drugačnimi pogoji, in sicer v zbliževalniku ter v zunanjem parku na kmetiji. Nepomični stanovalci bodo obisk sprejeli v sobi, s potrebnimi zaščitnimi ukrepi. Vse informacije boste prejeli ob klicu in ob prihodu v dom. Obiski še naprej potekajo po predhodni najavi, zato vas prosimo, da nas pokličete, vsaj en dan prej, na telefonsko številko 07-81-61-401, med 9.00 in 12.00 uro.

 

Izhode stanovalk in stanovalcev v domače okolje, v mesto in po različnih opravkih v tem obdobju odsvetujemo.

 

Ob prihajajočih praznikih se odvijajo aktivnosti z barvanjem velikonočnih pisank, za vse preostale velikonočne dobrote pa bodo z vso skrbnostjo poskrbele naše sodelavke v službi prehrane.

 

V skladu z navedenim vas ob tej priložnosti spoštovani svojci tudi naprošamo, da vašim sorodnikom v tem času ne prinašate hitro pokvarljive hrane in dobrot, saj jih v skladu s priporočili NIJZ ne bomo mogli oddati stanovalkam in stanovalcem.

 

Zahvaljujemo se vam za sodelovanje in razumevanje.

 

Želimo vam lepe, prijetne velikonočne praznike in vas lepo pozdravljamo.

 

Kolektiv DUO Impoljca
Darja Cizelj, direktorica

Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca Sevnica, Arto 13, 8290 Sevnica
Tel.: 07/81-61-400, E-mail: duo.impoljca@duo-impoljca.si
DUO Impoljca 2014 – Vse pravice pridržane
Izdelava: AleR