Velika noč v DUO Impoljca

Letošnje leto smo praznik Velike noči v našem zavodu obeležili nekoliko drugače, saj običajen tradicionalni ritual blagoslavljanja velikonočnih dobrot v kapelici zaradi upoštevanja ukrepov, ni bil mogoč. Stanovalci so v okviru zaposlitvenih skupin na enotah sodelovali pri barvanju pirhov in velikonočni dekoraciji. Nastali so čudoviti unikatni izdelki in vzbudili so se spomini na otroštvo...

 

 

 

OBELEŽENJE PRAZNIKA VELIKE NOČI V LETU 2021


Za Veliko noč smo v skupini delovne terapije na enoti Sava barvali pirhe. Odločili smo se za barvanje s čebulnimi olupki. Pripravili smo tudi podstavke, kamor smo jih postavili. Praznično smo okrasili mize in vsak član skupine je dobil svoj pirh. Seveda smo jih pojedli... Ob tem smo se pogovarjali o običajih na ta praznik.


Slavica: Pirhe s čebulnimi olupki sem delala prvič. Na dno posode sem nadevala olupke, nanje položila jajca, dolila vodo ter jih kuhala 5 minut. Nato sem jih odcedila, obrisala ter jih dala na podstavke. Vodja skupine jih je okrasila.

 

Skuhali smo še kavo. Vse skupaj smo z veseljem popili ter pojedli. Pirhi so bili ravno prav kuhani. Ponovno sem se naučila nekaj novega v življenju.


Drugi člani skupine so komentirali: bilo nam je všeč, imeli smo se lepo...

 

velikanoc2021

 

 

V kuhinji smo pripravili jedi za Velikonočni blagoslov, kateremu je prisostvovala skupinica stanovalcev...

 

Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca Sevnica, Arto 13, 8290 Sevnica
Tel.: 07/81-61-400, E-mail: duo.impoljca@duo-impoljca.si
DUO Impoljca 2014 – Vse pravice pridržane
Izdelava: AleR