OBVESTILO SVOJCEM IN OBISKOVALCEM, z dne 7.6.2021

Spoštovani svojci in obiskovalci našega Doma.


Sporočamo vam, da glede na epidemiološko sliko in stanje precepljenosti v našem Domu, previdno pristopamo k sproščanju obiskov. Tako od ponedeljka, 7.6.2021, v našem Domu telefonsko naročanje obiskov ni več potrebno. Obiski bodo mogoči vse dni v tednu od 9.00 do 17.00 ure.

 

V skrbi za ohranjanje zdravja stanovalk in stanovalcev ter vseh nas, je potrebno še nadalje spremljati zdravstveno stanje obiskovalcev, upoštevati vsa priporočila za preprečevanje širjenja okužb SARS–CoV-2.

 

Iz tega razloga vas naprošamo, da tudi v bodoče spoštujete naslednje smernice in priporočila:


• Na obisk k posameznemu stanovalcu lahko hkrati prideta do dve zdravi osebi.
• Ob prihodu vas bomo povabili k merjenju telesne temperature, preverjanju morebitnih simptomov okužbe, razkuževanju rok in k izpolnitvi izjave o vašem zdravstvenem in epidemiološkem stanju. Obisk se dovoli samo obiskovalcem, ki so zdravi, oziroma brez suma na okužbo.
• Ob obisku je nujno upoštevanje vseh higienskih ukrepov (razkuževanje rok, ustrezno nošenje zaščitne maske je v notranjih prostorih obvezno, ustrezna razdalja).
• Ob prihodu na enoto Doma se obrnite na odgovorno osebo, ki vam bo nudila potrebne informacije.
• Nepomični stanovalci bodo obiske sprejemali v sobah, ob upoštevanju vseh preventivnih ukrepov. V kolikor bi želeli nepomičnega stanovalca odpeljati na zunanje površine Doma, se je za pripravo stanovalca potrebno predhodno dogovoriti z odgovorno osebo na posamezni enoti Doma.
• V kolikor je le mogoče naj obisk vašega sorodnika poteka na zunanjih površinah doma. Zadrževanje v notranjih prostorih, sploh pa v sobah stanovalcev in stanovalk naj bo čimkrajše.

 

Izhodi stanovalk in stanovalcev potekajo po predhodnem dogovoru s socialno delavko, kot doslej.

 

Vljudno vas naprošamo za upoštevanje in spoštovanje priporočil, saj lahko le skupaj ustrezno poskrbimo za varnost stanovalk in stanovalcev. Z odgovornim ravnanjem bomo lahko še naprej ohranjali možnost obiskov, druženja in s tem zadovoljstva, ki ga prinašajo socialni stiki in medsebojna bližina.

 

Veselimo se srečanj z vami in vas toplo pozdravljamo.

 

Kolektiv DUO Impoljca
Darja Cizelj, direktorica

Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca Sevnica, Arto 13, 8290 Sevnica
Tel.: 07/81-61-400, E-mail: duo.impoljca@duo-impoljca.si
DUO Impoljca 2014 – Vse pravice pridržane
Izdelava: AleR