Matjaž Tomlje obiskal Impoljco

V idiličnem okolju Posavja, blizu Sevnice je Dom Impoljca. In ravno tam je pred 30 leti slovenski avtomobilski prvak Matjaž Tomlje zmagal na tamkajšnji gorski dirki in se vtisnil v spomin prenekaterim stanovalcem Doma. Matjaž Tomlje tako svoje prijatelje večkrat obišče. Posebna veza se je spletla med njim in Zoran Aličem, ki je zaljubljen v avtomobile. Zoranova ustvarjalnost in ljubezen do avtomobilizma se odraža v njegovih risbah avtomobilov.

 

Ko se socialna mreža skrči, takrat šele pridejo do izraza najmanjše priložnosti za osmišljanje življenja. In pogled skozi tako perspektivo dodaja moč, da ne prezremo osebe, potreb in pričakovanj. V življenju so vedno vzponi in padci. Šele ko si na tleh spoznaš, kdo so zaupanja vredni ljudje, ki ti ponudijo roko, da se lažje dvigneš.

 

Za Zoranov rojstni dan ga je zopet obiskal Matjaž in ga popeljal po takratni gorski progi, z enim najhitrejšim avtomobilom, Porchejem Taycanom Turbo S. Ob srečanju je bil Zoran zelo vznemirjen in od sreče je kar kipel. Matjaž mu je dal »krila« in ne bo pogovora, kjer ne bi pripovedoval o tej sanjski izkušnji. Za Zoranove risbe avtomobilov bo tako veliko tematike.

 

Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca Sevnica, Arto 13, 8290 Sevnica
Tel.: 07/81-61-400, E-mail: duo.impoljca@duo-impoljca.si
DUO Impoljca 2014 – Vse pravice pridržane
Izdelava: AleR