Sadimo drevesa za nove začetke

Življenju dajemo pomen. Že 70 let.


V torek, 5.4., smo vstopili v niz dogodkov, s katerimi bomo obeležili častitljivih 70 let obstoja našega Doma upokojencev in oskrbovancev Impoljca. Prijeten spomladanski dan je bil slavnostno obarvan. Še posebej pa smo se razveselili odziva povabljenih, saj smo se po dolgem času lahko spet družili.


V parku Impoljca smo simbolično posadili drevesa, da bi tako počastili življenje in z optimizmom zrli v prihodnje dni. Naš park je pomemben prostor druženja , preživljanja prostega časa, rekreacije in sprostitve. Pred trinajstimi leti smo ga zasadili s pomočjo donacije svojca naše stanovalke. Zasnovan je bil kot čutna pot in takšnega ga želimo ohranjati tudi v prihodnje.


Dogodek se je zgodil na željo in pobudo stanovalcev. Že v lanskem letu so izrazili željo, da bi zasadili svoje drevo. Čudovito idejo smo povezali s prazničnim dogodkom. Današnji čas toliko bolj kliče po tem, da izpostavimo lepe plati našega življenja, da slavimo vse , kar je lepega na tem svetu.


Stanovalci posamezne stanovanjske enote, imamo jih pet, so si izbrali drevo. Skrbno so vsem zbranim predstavili svoje izbrano drevo in njegovo simboliko. Posadili so bor, javor, lipo, kostanj in hrast. To so naredili z velikim ponosom in zadovoljstvom.


Letošnje leto je za nas prav posebno. Zelo smo ponosni, da smo del te poti, da lahko praznujemo teh častitljivih 70 let! Skozi sleherno leto delovanja in razvoja se je dom oblikoval v to, kar je danes. Danes je Dom Impoljca eden najlepših in strokovno najbolj razvitih domov v Sloveniji. Najbolj od vsega pa si prizadevamo, da je naš dom varno in toplo zavetje za ljudi, ki so v njem našli svoj drugi dom. Življenju dajemo pomen, vsak dan ...zavedamo se, da je to naše poslanstvo.


Skozi to praznično leto se bodo odvijale različne prireditve, posveti, srečanja, kulturno-glasbeni dogodki, likovna kolonija, razstave.
Veselimo se dogodkov, ki so pred nami.


Lepo vabljeni, veseli bomo vaše družbe!

 

Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca Sevnica, Arto 13, 8290 Sevnica
Tel.: 07/81-61-400, E-mail: duo.impoljca@duo-impoljca.si
DUO Impoljca 2014 – Vse pravice pridržane
Izdelava: AleR