4. modna revija je presenetila

Ko smo izbirali naslove za letošnjo modno revijo, je bila tema »OGRLICA« še najbolj zanimiva. Niti v sanjah pa si nismo upali predstavljati, da bo požela toliko zanimanja in spodbudila toliko ustvarjalnosti in kreativnosti pri predstavitvah. Na naši že 4. modni reviji zapored, so se nam v sredo, 23. maja 2018 pridružili tudi člani in članice lokalnih društev, s katerimi zelo radi sodelujemo.

 

Tokrat so se na modno pisto z zelo nasmejano napovedjo napovedovalke gospe Brede kot prvi predstavili člani in članice VDC Leskovec pri Krškem, enota Brežice, gospod Jože iz Ozare Brežice je prestavil ogrlici za srečo in ljubezen, naše stanovalke pa so si večinoma ogrlice izbrale same in kar zažarele, ko so nam razložile, kdo in ob kakšni priložnosti jim jih je podaril. 

 

V uvodni besedi modne revije je delovna terapevtka v sliki in besedi predstavila zgodovino nakita, predvsem ogrlic, najdišča starega nakita iz mlajše kamene dobe iz Ajdovske jame pri Nemški vasi v okolici Krškega ter iz železne dobe iz Kapiteljskih njiv iz Novega mesta. Ogledali smo si tudi zanimiv nakit ljudstev po svetu ter se pogovorili, kdaj in zakaj si ga podarimo.
Prijetno dopoldansko druženje smo zaključili z osvežilno pijačo in okusnim pecivom.

 

Maja Čič, dipl.DT

 

 

VABILO 4. MODNA REVIJA 

 

Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca Sevnica, Arto 13, 8290 Sevnica
Tel.: 07/81-61-400, E-mail: duo.impoljca@duo-impoljca.si
DUO Impoljca 2014 – Vse pravice pridržane
Izdelava: AleR