Medgeneracijsko sodelovanje z Osnovno šolo Brežice

V oktobru 2018 so naše stanovalke učencem iz Osnovne šole Brežice brale pravljice, kar je otroke navdušilo do te mere, da smo bili znova povabljeni v navedeno osnovno šolo, tokrat 31.01. in 01.02.2019.

 

Že v decembru 2018 smo dobili predlog za naslednji projekt, in sicer pripovedovanje zgodb o tem kako je bilo nekoč. Kakšno otroštvo so imele naše stanovalke in kako je bilo živeti v času, ko so mnoge družine med drugo svetovno vojne živele v izgnanstvu. Zgodbe smo pripovedovali osnovnošolcem vseh petih razredov.

 

S knjižničarko gospo Lidijo Geršak se je znova dogovorila animatorka gospa Rotija Starič, katera je stanovalce tudi spremljala pri samem projektu. Gospa Lidija Geršak in gospa Anja Salamon sta nas tudi tokrat prisrčno sprejeli ter nas pogostili s toplim čajem in svežim sadjem. Naše stanovalke so z veseljem dočakale ponovno srečanje z osnovnošolci. Na povabilo so se odzvale: gospa Božena Ostrovršnik, gospa Bronislava Orehek, gospa Ivanka Kranjc in tokrat tudi gospod Janez Dejak. 

 

Nihče od nas ni pričakoval tako lepega sprejema, kajti otroci so imeli za nas ogromno vprašanj, pa tudi poslušali so nas z izjemno pozornostjo. Tako znova lahko povemo, da so naši otroci tudi naša prihodnost. Za vse nas pa je bilo to še eno izjemno doživetje. Poslovili smo se z dano obljubo, da nas bodo učenci znova obiskali v Domu upokojencev Brežice ter za nas pripravili še kakšno presenečenje, tako kot so to storili v mesecu decembru 2018.

 

Mi pa se veselimo še kakšnega povabila, kajti medgeneracijsko sodelovanje z Osnovno šolo Brežice za vse nas prinaša obilo izkušenj in modrosti, tako za naše stanovalce, kakor tudi za osnovnošolce. Posebno zahvalo izrekamo knjižničarki gospe Lidiji Geršak za prisrčen sprejem ter njen trud, da bi otrokom čim bolj približala vrednote in spoštovanje do starejših občanov.

 

Rotija Starič

 

Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca Sevnica, Arto 13, 8290 Sevnica
Tel.: 07/81-61-400, E-mail: duo.impoljca@duo-impoljca.si
DUO Impoljca 2014 – Vse pravice pridržane
Izdelava: AleR