Klobuk, kot modni dodatek, je navdušil

Vsako leto, ko zaključimo modno revijo, že razmišljamo o naslovu naslednje. In ideja za prikaz klobukov na letošnji modni reviji je bila res prava izbira, saj so naši nastopajoči prikazali izvirne, zanimive in zelo raznolike klobuke.

 

In tudi letos je predstavitev na modni pisti požela velik aplavz za vsakega nastopajočega posebej. Na naši, zdaj lahko rečemo že tradicionalni, 5. modni reviji zapored, ki je bila v sredo, 22. maja 2019, so se nam tudi letos pridružili člani in članice lokalnih društev, s katerimi zelo radi sodelujemo: člani in članice iz VDC Leskovec pri Krškem, enota Brežice in članice in člani iz Ozare Brežice.

 

Prikazali so nam lovske, mornarske, poletne, vojaške, slamnate, volnene, pastirske in še druge raznorazne klobuke, naše stanovalke pa so predstavile predvsem lahke modne poletne klobuke izredno živahnih barv in krojev za različne priložnosti. V uvodni besedi modne revije je delovna inštruktorica gospa Valentina Pavlovič v sliki in besedi predstavila zgodovino nastanka klobukov, delovna terapevtka pa zanimivosti o klobukih iz vseh koncev sveta, ki so navdušili vse zbrane. Pogovorili smo se tudi o klobukih ki so jih nastopajoči danes predstavili, od kod so jih dobili in kaj jim pomenijo. Prijetno in malo deževno dopoldansko druženje smo zaključili z osvežilno pijačo in okusnim pecivom naših kuharic.

 

Maja Čič, dipl. DT

Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca Sevnica, Arto 13, 8290 Sevnica
Tel.: 07/81-61-400, E-mail: duo.impoljca@duo-impoljca.si
DUO Impoljca 2014 – Vse pravice pridržane
Izdelava: AleR