Obvestilo o ponovnem omogočanju obiskov, z dne 20.1.2021

Spoštovani dragi svojci.

 

Z veseljem vam sporočamo, da bomo s četrtkom, 21.1.2021, ponovno omogočali obiske v našem Domu.


V skrbi za zdravje naših stanovalk in stanovalcev bodo obiski potekali pod posebnimi pogoji, že objavljenimi dne 9.12.2020 ter ob upoštevanju vseh zaščitnih ukrepov.

 

Za obisk je obvezna predhodna najava vsaj 1 dan prej v tajništvu Doma (07 49 91 700), med 9.00 in 10.30 uro ter med 12.00 in 13.00 uro ali po e-pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. .

 

Vzpostavljanje stikov z vašimi sorodniki bomo še nadalje omogočali tudi preko video klicev, telefona, pošte ali elektronske pošte.

 

Lepo vas pozdravljamo in želimo vse dobro.


   mag. Valentina Vuk,                                                                                                  Darja Cizelj,
vodja enote DU Brežice                                                                                                direktorica

POSEBNO OBVESTILO, dne 20.1.2021

ZAHVALA DONATORJEM

 

Leto 2020 nam je kljub težkim razmeram in trenutkom prineslo mnoge lepe dogodke in pisalo lepe zgodbe. Lepe zgodbe smo delili tudi z vami, na naših spletnih straneh in facebook-u. Prav te so nam vedno znova dale zagon, nas bodrile, ogrele srce, dajale upanje.

 

Mesec december je bil navkljub »coroni« čaroben, obiskali so nas dobri možje, nas obdarili, razveselili in nam pričarali trenutke sreče, spomine na pretekle dni. December je čas miru, medsebojne bližine, naklonjenosti, upanja, kar smo z medsebojno pozornostjo tudi doživeli.

Preberi več ...

Obvestilo svojcem, dne 15.1.2021

Spoštovani dragi svojci.


Sporočamo vam, da je bila od zadnjega poročanja v enoti Dom upokojencev Brežice, na podlagi izvedenih testiranj stanovalcev in zaposlenih, ugotovljena okužba s Covid-19 pri šestih stanovalcih in treh zaposlenih.

 

V rdeči coni, ki je organizirana v prostorih enote Sava v pritličju Doma, trenutno bivajo 4 stanovalci in stanovalke. Zanje strokovno, srčno in predano skrbijo naše sodelavke, srednje medicinske sestre, ki opravljajo 12-urni delavnik in drugi sodelavci. Zdravstveno stanje stanovalk in stanovalcev redno spremlja tudi domska zdravnica gospa Zdenka Marinček, dr. med., spec. splošne medicine, ki je za informacije o zdravstvenem stanju vašega svojca dosegljiva vsak ponedeljek, sredo in četrtek od 13.00 do 14.00 ure na telefonsko številko 07 49 91 707.

 

Tri stanovalke so na zdravljenju v bolnišnici. Upajmo na najboljše! 

Preberi več ...

Pomembno obvestilo, dne 5.1.2021

Spoštovani dragi svojci.

 

Vstop v novo leto 2021 nas navdaja z velikim upanjem, da bo boljše, bolj naklonjeno zdravju, sproščenosti, socialnemu življenju in vsemu, kar smo v preteklem letu najbolj pogrešali. Želimo vam predvsem, da bi bilo srečno in zdravo, da bi si bili blizu v mislih in dejanjih. Vse to bomo še zelo potrebovali.

 

V novem letu se nam je, kljub velikim prizadevanjem, da ostanemo zdravi, ponovno pojavila okužba s Covid-19, in sicer pri petih stanovalcih. Trenutno je zaradi okužbe s Covid-19 odsotnih tudi pet sodelavk. 

 

Takoj smo pristopili k vsej potrebni skrbi, premestili dva stanovalca v rdečo cono, ki je organizirana v prostorih dnevnega varstva in večnamenske dvorane v pritličju Doma, kjer je zanju poskrbljeno v najboljši možni meri. Zdravstveno stanje obeh redno spremlja domska zdravnica gospa Zdenka Marinček, dr. med., spec. splošne medicine in zdravstveno osebje. Tri stanovalke so na zdravljenju v bolnišnici.

 

Celotno organizacijo in delo v Domu sprotno prilagajamo nastali situaciji. Ukrepi za preprečevanje širjenja okužbe vključujejo tudi zadrževanje stanovalcev v sobah, dokler ne pridobimo rezultatov testiranj in ne bo znano, kako se je virus razširil. Do razjasnitve situacije smo žal primorani ustaviti tudi obiske, ki so potekali v večnamenski dvorani v pritličju Doma. Naša prioritetna naloga je storiti prav vse, kar je v tem trenutku v naši moči, da se bodo vsi stanovalci doma počutili varno in dobro.


Da bi bile stiske čim manjše in da bi čim lažje prebrodili te dni vas vabimo, da svojim sorodnikom napišete pismo ali elektronsko pošto, ki jo bomo takoj posredovali vašim dragim, jih kontaktirate preko telefona in video klicev. Prijave za video klice sprejema socialna služba v delovnem času, od ponedeljka do petka na telefonsko številko 07 49 91 710 ali e- pošto Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . Potrudili se bomo, da z vami v čim krajšem času navežemo kontakt.

 

Sporočamo vam, da smo v ponedeljek, 28.12.2020, v sodelovanju z Zdravstvenim domom Brežice, zagotovili cepljenje proti Covid-19 pri štiridesetih stanovalkah in stanovalcih, ki so podali soglasje, ali so ga podali njihovi zakoniti zastopniki.

 

Situacija, v kateri smo se znašli, je zahtevna za vse nas. Verjamemo pa, da bomo zmogli in skupaj z vami lažje prehodili to pot.

 

Hvala vam za vso podporo, razumevanje, vaše predloge in mnenja. Ostajamo povezani na naših znanih kontaktih.

 

Prijazno vas pozdravljamo in vam želimo vse dobro.


   mag. Valentina Vuk,                                                                                                   Darja Cizelj,
vodja enote DU Brežice                                                                                                 direktorica

Spoštovani dragi svojci in prijatelji!

Končuje se izredno leto, katerega si zagotovo nismo mogli niti predstavljati…

Leto, ki nas je preizkušalo v mnogih pogledih, a smo zmogli in gremo pogumno naprej!

 

Hvala za vse, kar smo dali drug drugemu in s tem olajšali stiske, težave.

Veselimo se novega leta, ki prihaja in ostanimo večni optimisti.

 

Vesele božične praznike, mirne in blagoslovljene.

Naj bodo praznično razpoloženi vsi preostali dnevi leta 2020! 

Preberi več ...

DU Brežice - obvestilo o ponovnem omogočanju obiskov, z dne 9.12.2020

Spoštovani svojci.

 

Sporočamo vam, da so razmere v enoti Dom upokojencev Brežice stabilne, saj med stanovalci v zadnjem skoraj mesecu dni ne beležimo nobene nove okužbe s koronavirusom. Glede na to, da so se vsi ozdraveli stanovalci že preselili nazaj v svoje sobe, smo rdečo cono, ki je bila organizirana v pritličju doma, skrčili zgolj na prostore dnevnega varstva.

 

Po težkem obdobju karantene želimo našim stanovalcem omogočiti neposreden stik z vami, dragi svojci, zato bomo s petkom, 11.12.2020, ponovno omogočali obiske v našem domu. Ker je virus še zelo močno prisoten v našem lokalnem okolju, regiji in državi, vas prosimo, da se skupaj držimo vseh navodil in priporočil. S skupnimi močmi moramo narediti prav vse, kar je v naši moči, da se okužba ne ponovi. Organizacija obiskov je prilagojena glede na kadrovsko razpoložljivost.

 

V skrbi za zdravje naših stanovalcev bodo obiski potekali pod posebnimi pogoji ter ob upoštevanju vseh zaščitnih ukrepov, in sicer:
•  za obisk je obvezna predhodna najava vsaj 1 dan prej v tajnišvu Doma (07 49 91 700), med

   9.00 in 10.30 uro ter med 12.00 in 13.00 uro ali po e-pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . Prijave

   na obiske sprejemamo od četrtka, 10.12.2020, dalje.
• Obiski so omejeni na eno zdravo osebo in potekajo največ 30 minut. Do nadaljnjega bo

   omogočen en obisk tedensko pri stanovalcu.
•  Obiski bodo potekali v večnamenski dvorani v pritličju doma. Obiskovalci in stanovalci v času

   obiska sedijo za vnaprej pripravljenim omizjem. Potrebno je upoštevati medsebojno razdaljo 1,5

   metra.
•  V sobi se obisk izvede izključno v izjemnih primerih in traja največ 30 minut, ob zaščitnih

   ukrepih.

•  Ob prihodu vas bomo povabili k merjenju telesne temperature, preverjanju morebitnih 

   simptomov okužbe, razkuževanju rok, posredovanju vaše kontaktne številke in k podpisu izjave

   o vašem zdravstvenem in epidemiološkem stanju. Obisk se dovoli samo obiskovalcem, pri

   katerih ni nobenega suma na okužbo s SARS-CoV-2.

•  Obiskovalci morajo ob prihodu na obisk in v času obiska obvezno nositi kirurško zaščitno

    masko, ki prekriva usta in nos ter si redno razkuževati roke. Zaščitno masko bodo

    ob srečanju nosili tudi stanovalci doma. 

•   V kolikor obiskovalec ne upošteva vseh ukrepov preprečevanja okužb, se mu izvedba obiska

    zavrne oziroma se obisk prekine.

 

Še nadalje vas vabimo, da stanovalkam in stanovalcem pošljete pismo ali elektronsko pošto, jih kontaktirate preko telefona in video klicev. Razveselili se bodo tudi vaših paketov, ki jih bo sprejela receptorka in bodo stanovalcem razdeljeni v skladu s priporočili NIJZ.

 

Lepo vas pozdravljamo in želimo vse dobro.


mag. Valentina Vuk,                                                                                                        Darja Cizelj,
vodja enote DU Brežice                                                                                                   direktorica

Zahvala

SPOŠTOVANI DELAVCI DU BREŽICE!

 

Čas, ki je, upam, za nami, ko nas je v primežu držal korona virus, bi bilo najbolje pozabiti, a kaj ko nas je tako globoko prizadel. Bodimo zadovoljni, da je ta mora za nami in ohranimo v spoštljivem spominu vse tiste, ki so boj z virusom izgubili.

 

Pa vendar, nikakor ne moremo in ne smemo mimo preteklih tednov. Koliko truda, odpovedovanja, požrtvovalnosti, nesebičnosti je bilo vloženega v našo bolniško in redno oskrbo, v prizadevanja, da se čim prej izvijemo iz objema bolezni. V imenu vseh stanovalcev našega doma se iskreno zahvaljujem zdravstvenemu, negovalnemu, upravnemu in tehničnemu osebju doma ter vsem drugim, ki so nam priskočili na pomoč, za vse, kar ste storili za nas. Hvala vam za trud, požrtvovalnost, dobro voljo, za tople in prijazne besede tudi takrat, ko ste bili sami v stiski. Neprizanesljivi dvanajsturni delavnik vas je prikrajšal za družinsko življenje, utrujenost, ko se je isti tempo dela vlekel iz tedna v teden, pa vam je onemogočala posvetiti se svojim, tudi tedaj, ko ste bili prosti.

 

Cenimo to in vas, na tihem, občudujemo. Naj vam naši zadovoljni nasmehi in hvaležni pogledi povedo tisto, česar ne znamo ali pa ne zmoremo izraziti z besedami. Še enkrat-ISKRENA HVALA!

 

In nazadnje. Čestitajmo še sebi. Vzdržali smo. Ni nas strla ne bolezen ne razmere, v katerih smo se kar naenkrat znašli. Premagali smo vse to. Še smo tu in veselimo se, da se bo naše življenje končno spet začelo vračati na stari, umirjeni ritem. Spet bo lepo!

 

                                                                                                                 Božena Ostrovršnik,

                                                                                                    v imenu oskrbovancev DU Brežice

Pomembno obvestilo, z dne 27.11.2020

POMEMBNO OBVESTILO!

 

Datum: 27.11.2020

 

V SPLOŠNI ENOTI - DOM UPOKOJENCEV BREŽICE NI NOVIH OKUŽB

 

Spoštovani.


Obveščamo vas, da je prišlo v medijih do posredovanja napačne informacije in da v DUO Impoljca, enoti Dom upokojencev Brežice nimamo novih okužb s Covid -19.

 

Sporočamo vam, da so razmere v enoti Dom upokojencev Brežice stabilne, saj v zadnjih štirinajstih dneh med stanovalci ne beležimo nobene nove okužbe s Covid -19. Doslej se je na delo vrnilo 24 sodelavcev in sodelavk, od 32-tih okuženih.


V sredo, 25.11.2020, se je v svoje sobe preselila še zadnja skupina stanovalcev, ki so preboleli Covid -19. V rdeči coni, ki je organizirana v prostorih pritličja doma, še nekaj dni ostaja ena stanovalka.

 

Stanovalci in stanovalke se počutijo dobro, veselijo se, da se življenje postopoma normalizira.


Še nadalje vabimo svojce, da svojim sorodnikom pišejo pismo ali elektronsko pošto, ki jo bomo takoj posredovali stanovalcem, jih kontaktirajo preko telefona in video klicev.

 

Prijave za video klice sprejema socialna služba vsak dan od ponedeljka do petka med 9.00 in 11.00 na telefonsko  številko  07 49 91 710 ali e- pošto Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. .

 

Lepo vas pozdravljamo in vam želimo vse dobro!

 

   mag. Valentina Vuk,                                                                                                Darja Cizelj,
vodja enote DU Brežice                                                                                              direktorica

 

 

 

Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca Sevnica, Arto 13, 8290 Sevnica
Tel.: 07/81-61-400, E-mail: duo.impoljca@duo-impoljca.si
DUO Impoljca 2014 – Vse pravice pridržane
Izdelava: AleR