AKTUALNO DOGAJANJE - SPOROČILO SVOJCEM IN JAVNOSTI, dne 18.10.2020

Spoštovani dragi svojci.

 

Na današnji dan, 18.10.2020, imamo v DU Brežice potrjenih 24 okužb pri stanovalcih in 11 okužb pri zaposlenih. Jutri se bo nadaljevalo drugo testiranje zaposlenih, pojutrišnjem pa še testiranje stanovalcev. Upamo, da smo z dosedanjim ukrepanjem le uspeli zajeziti širjenje virusa. To se bo pokazalo zelo kmalu. Vsi si izredno prizadevamo, da bi nam uspelo in v to tudi verjamemo!

 

Vsakodnevno smo s stiku s koordinatorji, epidemiologi, MDDSZ, MZ in se organiziramo in delujemo v skladu z njihovimi priporočili in navodili. Koordinatorke so prisotne tudi v domu in nudijo konkretno pomoč.

 

Težave, ki jih občutimo zaradi kadrovskega izpada sodelavk, ki so v karanteni, bomo reševali tudi s pomočjo zdravstvenega kadra iz Splošne bolnišnice Brežice. Samoiniciativno so nam pripravljeni pomagati, kar izredno cenimo in se jim najlepše zahvaljujemo! Primanjkljaj sodelavk in sodelavcev rešujemo tudi s prerazporeditvami zaposlenih iz naših dveh enot, DU Sevnica in DUO Impoljca.


Zavedamo se, da je tudi za vas, svojce, to težka situacija in preizkušnja. Trudimo se, da vas čim bolj ažurno obveščamo in posredujemo informacije o vaših sorodnikih. Lahko ste brez skrbi, da bodo informacije do vas prišle nemudoma, če se bo kaj posebnega dogajalo z vašim sorodnikom.


V naslednjem tednu vas bo kontaktirala socialna delavka in vam podala ključne informacije o počutju, dogajanju z vašim sorodnikom, da bo lažje prebroditi te dneve. Zavedamo se, da so informacije zelo pomemben dejavnik, da se zmanjšajo skrbi in stiska. Vabimo vas, da nam napišete vaše sporočilo na elektronsko pošto, na naslove, ki so objavljeni na spletni strani. Odgovorili vam bomo v čim krajšem možnem času.


Ponovno vas prosimo za spoštovanje in razumevanje, da je trenutno prioriteta našega dela zaščita zdravja in da so dejavnosti povečini usmerjene v preprečevanje širjenja virusa. Zaupajte nam, da skrbno opravljamo svoje delo in da bo še vse dobro.

 

Želimo vam veliko zdravja, optimizma in vas lepo pozdravljamo.

 

   mag. Valentina Vuk,                                                                                                   Darja Cizelj,
vodja enote DU Brežice                                                                                                 direktorica

Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca Sevnica, Arto 13, 8290 Sevnica
Tel.: 07/81-61-400, E-mail: duo.impoljca@duo-impoljca.si
DUO Impoljca 2014 – Vse pravice pridržane
Izdelava: AleR