AKTUALNE NOVICE, dne 19.10.2020

Spoštovani dragi svojci!

 

Z današnjim dnem, 19.10.2020, se število potrjenih okužb ni spremenilo. Vseh 24 stanovalcev, ki so okuženi in so nastanjeni v rdeči coni, zaenkrat preboleva bolezen z blago simptomatiko, njihovo splošno počutje je relativno dobro. Domska zdravnica, dr. Zdenka Marinček, vsakodnevno spremlja njihovo zdravstveno stanje.

 

Zaradi specifične situacije potrebujejo naši stanovalci veliko podpore, še več pozornosti, bližine. Trudimo se po svojih močeh, jim nudimo tolažbo in jih bodrimo. Močno se zavedamo nastalih stisk in iščemo načine, da jim nudimo potrebno podporo.

 

Kontakte z vašimi dragimi bomo kmalu zagotovili na različne načine, tudi z obiski na distanci. Malo vas še prosimo za potrpežljivost, da opravimo nadaljnje testiranje in pridobimo rezultate.

 

Danes smo opravili drugo testiranje zaposlenih, jutri pa nadaljujemo z drugim testiranjem polovice vseh stanovalcev. O rezultatih testiranja vas seznanimo, ko jih prejmemo.

 

Danes smo imeli delovni sestanek s koordinatoricama za področje zdravstvene nege in oskrbe. Skupaj smo začrtali nadaljnje korake pri izvajanju potrebnih ukrepov za zajezitev širjenja okužbe. Med drugim smo pripravili načrt za širjenje rdeče cone, v kolikor bo to potrebno. Sledimo navodilom in priporočilom koordinatorjev in epidemiologov.

 

Del izvajanja ukrepov je žal tudi premeščanje stanovalcev, saj lahko le tako zagotovimo čim boljše pogoje za vzpostavitev rdeče (okužba), sive (sum na okužbo) in bele (zdrave) cone.

 

Pri premeščanju se trudimo nuditi vso potrebno podporo vsakomur, ki mora začasno zapustiti svojo sobo. Sprememba je le začasna in bo trajala čim krajši možni čas. Skupaj iščemo najboljše poti za ohranitev zdravja in življenja, kar je sedaj naša prioriteta.

 

V teh dneh smo prejeli tudi nekaj dobrosrčnih ponudb za prostovoljsko delo, za kar se vam iskreno zahvaljujemo. Ko pripravimo vse potrebne pogoje za varno vključitev in izvajanje opravil, vas bomo kontaktirali.

 

Naši zaposleni so že prejšnji teden, takoj po znani prvi okužbi prešli na 12-urni delavnik, ki je izredno zahteven in obremenjujoč. Žal je to trenutno najboljša rešitev, da lahko zagotovimo potrebne delovne procese in skrb za naše stanovalce. Danes se nam je pridružila tudi medicinska sestra iz Splošne bolnišnice Brežice. Prerazporedili smo naše sodelavke in sodelavce iz posebne enote DUO Impoljca in DU Sevnica, da smo vsaj deloma razbremenili kolektiv DU Brežice. Skupaj nam je bistveno lažje in teža bremena situacije se zmanjša.

 

Pri boju s COVID19 nam pomaga tudi Civilna zaščita Brežice in PGE Krško, za kar se jim iskreno zahvaljujemo. Vemo, da nismo sami in to nas opogumlja!

 

V želji, da ostanemo čim bolj zdravi, vas lepo pozdravljamo.

 

Spremljajte nas na spletnih straneh…

 

   mag. Valentina Vuk,                                                                                                  Darja Cizelj,
vodja enote DU Brežice                                                                                                direktorica

Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca Sevnica, Arto 13, 8290 Sevnica
Tel.: 07/81-61-400, E-mail: duo.impoljca@duo-impoljca.si
DUO Impoljca 2014 – Vse pravice pridržane
Izdelava: AleR