OBVESTILO O AKTUALNEM DOGAJANJU, dne 20.10.2020

Spoštovani svojci.

 

Danes smo zelo intenzivno delali na vzpostavitvi ustreznega števila mest v sivi coni. Pripravljali smo se tudi na morebitno širjenje rdeče cone, v kolikor bo to potrebno. Pri tem so nam pomagali tudi prostovoljci gasilci in civilna zaščita, za kar se jim najlepše zahvaljujemo!

 

Naši stanovalci dobijo potrebne informacije preko domskega radia, pogovorov. Zelo se zavedamo nastale stiske zaradi omejevanja stikov in si prizadevamo, da ostajamo čim bolj blizu.

 

Žal nam je današnji dan prinesel slabe novice, da so še tri naše sodelavke zbolele za Covid-19. Rezultati testiranja so pokazali, da imamo trenutno okuženih 14 zaposlenih in 24 stanovalcev. Danes je potekalo drugo testiranje 66 stanovalcev in stanovalk. S testiranjem stanovalcev bomo nadaljevali tudi jutri. Po prejemu rezultatov vas bomo o rezultatu testiranja vašega svojca tudi obvestili.


Danes smo bili poleg vsakodnevnih življenjskih aktivnosti močno vpeti v vzpostavljanje sive cone. To pa žal zahteva tudi premeščanje stanovalcev v druge sobe. Za mnoge je to zelo stresna situacija, zato se vsi zelo trudimo, da to izpeljemo podporno, kar se da. Spoštovati moramo vsa navodila in priporočila koordinatork, da ostajajo stanovalci v svojih sobah, da so tako »na varnem«, dokler se ne razjasni situacija glede trenutnega števila okuženih.


Pretekli dnevi so nam zelo jasno pokazali, kako zelo je zahrbten ta virus, kako zelo hitro se širi in kako visoka je cena trenutka nepazljivosti.

 

Tudi na današnji dan se vsi stanovalci v rdeči coni počutijo vredu, prisotna je le blaga simptomatika. 24 ur na dan zdravstveno osebje zelo pozorno spremlja zdravstveno stanje stanovalcev in je v stiku z domsko zdravnico, dr. Zdenko Marinček. 

 

Zelo si prizadevamo, da ohranimo čim bolj številčno skupino zdravih stanovalcev in zaposlenih. Kljub temu, da se nam je danes ekipa zmanjšala, smo uspeli zagotoviti dodatno pomoč, saj smo nemudoma prerazporedili naše sodelavke in sodelavce iz enot na Impoljci in v Sevnici. Celotni kolektiv zavoda je strnil vrste in daje vse od sebe.


Pazite nase in ostanite zdravi!

 

Lepo vas pozdravljamo in želimo vse najboljše!

 

   mag.Valentina Vuk,                                                                                                     Darja Cizelj,
vodja enote DU Brežice                                                                                                  direktorica

Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca Sevnica, Arto 13, 8290 Sevnica
Tel.: 07/81-61-400, E-mail: duo.impoljca@duo-impoljca.si
DUO Impoljca 2014 – Vse pravice pridržane
Izdelava: AleR