AKTUALNE NOVICE, dne 22.10.2020

Spoštovani svojci in bralci spletne strani.

 

Sporočamo vam, da imamo na današnji dan 55 stanovalcev in stanovalk, ki imajo potrjeno okužbo s Covid-19. Dve stanovalki sta na zdravljenju v bolnišnici, ostali pa so nastanjeni v rdeči coni na enoti Sava in v prostorih v pritličju doma. Število potrjenih okužb je pri zaposlenih ostalo isto kot včeraj.


Ker smo predvideli, da se nam bo število okuženih še nekoliko povečalo, smo razširili prostor za rdečo cono v pritličju, v prostorih restavracije, recepcije in bara Sotočje. Po oceni koordinatork so prostori zelo primerni in predstavljajo varno in dobro rešitev za nego in oskrbo stanovalcev in stanovalk. Vzpostavljeni sta siva cona, v kateri so nastanjeni stanovalci s sumom na okužbo in bela cona, v kateri so zdravi stanovalci. Naša prizadevanja so usmerjena tudi v čim bolj številno testiranje, da lahko ustrezno in hitro ukrepamo v smeri zamejevanja okužbe.


Pri pripravi prostorov so nam pomagali prostovoljci v okviru Civilne zaščite Brežice, za kar se jim najlepše zahvaljujemo.


Zaposleni srčno in požrtvovalno poskrbijo za vse, kar potrebujejo stanovalci. Za nami je teden dni 12-urnega dela, boja proti širjenju okužbe in upamo, da se bo začela zdaj situacija res umirjati, da se bo širjenje počasi ustavilo. Zaenkrat kadrovsko še obvladujemo situacijo, saj problem velikega izpada kadra lahko rešujemo iz naših dveh enot zavoda, v katerih smo še zdravi, brez Covid-19.

 

Lahko pa se prav hitro znajdemo v problemu pomanjkanja in izčrpanosti kadra, zato prosimo in pozivamo k pomoči in sodelovanju strokovnih služb, ustanov! Skupaj zmoremo več in vse!

 

Še naprej si prizadevamo, da ostajamo ves čas v stiku z vami, dragi svojci.

 

Ostajamo pozitivni, optimistični in povezani!

 

V želji, da ostanete zdravi vas lepo pozdravljamo.

   

    mag.Valentina Vuk,                                                                                                  Darja Cizelj, 

 vodja enote DU Brežice                                                                                               direktorica

Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca Sevnica, Arto 13, 8290 Sevnica
Tel.: 07/81-61-400, E-mail: duo.impoljca@duo-impoljca.si
DUO Impoljca 2014 – Vse pravice pridržane
Izdelava: AleR