Zakladnica unikatnih izdelkov v DU Hrastnik

Življenjska sila, ki združuje umetnike po duši in srcu, je neustavljiva in nadvse magična komponenta, z iskrivo željo po oplemenitenju iskanega ravnovesja.

V iskanju lastne čarovnije in čarobnosti smo v poletni mesec zakorakali nadvse navdihujoče, ter se z največjim veseljem odzvali povabilu na razstavo izdelkov stanovalk in stanovalcev Doma upokojencev Hrastnik. Fasciniralo nas je že zunanje, pisano pročelje doma, ki ga je umetelno nadgradila stanovalka doma. Upodobila je lokalne značilnosti kraja, ki obiskovalce, kot odprt zemljevid, vabi na odkrivanje naravnih lepot. V utripu skrivnostnosti smo s pričakovanji vstopili v osrednji prostor delovne terapije oz. razstavni prostor, ki je ponudil obilo vizualnih dražljajev. Estetsko dovršena likovna dela in izdelki so ponosno krasili mize in stene, celotno podobo pa so zaokrožili drobni in ljubki detajli v obliki recikliranega cvetočega drevesa, tapiserij in skulptur. Pri ogledu razstave so nas spremljali trije avtorji, ki so skozi leta likovnega ustvarjanja razvili in nadgradili samosvojo likovno govorico iz prefinjene notranje zakladnice življenja, transformirano v otipljiv motivni svet.

 

Očarani z iskrenostjo umetniških prispevkov smo bili hkrati nagovorjeni tudi k razmišljanju kako umetnost dejansko združuje in nas bogati.

 

Direktorju, g. Dragu Kopušarju, in delovni terapevtki Andreji Kurbus se iskreno zahvaljujemo za topel sprejem in vodenje po ustanovi.

Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca Sevnica, Arto 13, 8290 Sevnica
Tel.: 07/81-61-400, E-mail: duo.impoljca@duo-impoljca.si
DUO Impoljca 2014 – Vse pravice pridržane
Izdelava: AleR