"Dan za skupno branje" v DUO Impoljca Sevnica

Dom Impoljca se je pridružil Nacionalnemu mesecu skupnega branja 2019 (NMSB) in s tem evropski bralni kampanji EUReads (Evropa bere).

Predsednik Republike Slovenije g. Borut Pahor je pobudnikom podelil listino o častnem pokroviteljstvu nad Nacionalnim mesecem skupnega branja 2019, kar daje dodatno težo dogodkom v okviru te kampanje.  Skupni cilj NMSB je dati vsakemu državljanu možnost postati bralec in polno sodelovati v evropski družbi ter dvigniti zavest o pomembnosti izobraževanja in pismenosti.


2. oktobra se je v okviru NMSB v DUO Impoljca odvijal dogodek pod nazivom »Dan za skupno branje«. Skupina stanovalcev se je ob vodenju bibliotekarke iz Knjižnice Sevnica in delovne terapevtke preizkusila v glasnem branju pred občinstvom. Za nekatere je bil to kar izziv, ki je po eni uri skupnega branja prerasel v zadovoljstvo. Prebirali smo zgodbo Cvetje in ogenj Aksinje Kermauner. Ker je bila zgodba premišljeno izbrana, prepletena z ljubezenskimi zapleti, ni šlo le za branje, pač pa tudi za čustveno plat, ki jo je vsakdo doživel drugače. Tovrstna srečanja bodo postala redna, saj smo spoznali, da branje ni le trening. Je tudi užitek.

Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca Sevnica, Arto 13, 8290 Sevnica
Tel.: 07/81-61-400, E-mail: duo.impoljca@duo-impoljca.si
DUO Impoljca 2014 – Vse pravice pridržane
Izdelava: AleR