Gostovanje na gimnaziji Brežice ob mednarodnem dnevu starejših

Pogled na svet je v veliki meri odvisen od družbenih pravil, prejetih v krogu svoje družine.

Svobodna izbira aktivnosti dokazano dolgoročno vpliva na eksistenco, na način ohranjanja psihofizičnega ravnotežja, še posebej v tretjem življenjskem obdobju.

Najboljši recept za krepitev odnosov in pripadnosti je medsebojno sodelovanje različnih generacij. V veliko čast nam je bilo, da so nas v svojo sredino povabili dijaki 3.c Gimnazije Brežice, ravno na mednarodni dan starejših, ki ga beležimo 1. 10. 2019.

 

 

V pozdrav so nam zapeli dve pesmi, skupaj s koodrinatorko projekta, go. Zdenko Senica Grubič in koordinatorko projekta »Tačke pomagačke«, go. Simono Tusun s psičko Ami. Sledila je kratka predstavitev zavoda in predstavitev stanovalcev v smeri bivanja v zavodu, počutja in aktivnosti. Nato smo zavihali rokave in se, skupaj s psičko Ami, svobodno predali kreativnemu ustvarjanju pletenja košaric in likovnega ustvarjanja kubističnih skulptur. Dijaki so nas presenetili s pijačo in sladicami, ki so jih spekli sami. Prigrizek nas je napolnil za nadaljnje podvige. Dveurno srečanje smo strnili z evalvacijo vtisov, izmenjavi darilc in zapetimi pesmimi, nato smo naše srečanje zaključili s telovadbo, skupaj s psičko Ami, na zunanji ploščadi Gimnazije Brežice. Vsem dijakom in mentoricam se toplo zahvaljujemo za povabilo in prijetno druženje!

Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca Sevnica, Arto 13, 8290 Sevnica
Tel.: 07/81-61-400, E-mail: duo.impoljca@duo-impoljca.si
DUO Impoljca 2014 – Vse pravice pridržane
Izdelava: AleR