Praznično voščilo

Z decembrom smo vstopili v praznični svet pričakovanj, lepih želja in drobnih pozornosti.

Okrašeno drevo z žarečimi lučkami in praznično okrašena dvorana sta obiskovalce ob spremljanju programa prazničnih napevov in spodbudnih misli popeljala v vznemirljivo doživetje in obujanje spominov. Praznično voščilo sta z pozdravnim nagovorom stanovalcem in vsem zaposlenim izrekli gospa direktorica in strokovna vodja.

 

Ob glasbeni spremljavi so zapeli stanovalci PZ Zarja pod vodstvom Gašperja Jelen in Gregorja Oblak, z recitali pa so se predstavile Marija Fišer, Marija Vasič, Karmen Lukica in Stanka Jagodič. Ob zvokih na harmoniko sta plesno poslastico z valčkom dodala še Mojca Abulnar in Marjan Bergant. Simona R. Bregar pa je s stanovalci Bivalne enote Brezovo ob spremljanju na kitaro še potrdila povezanost med stanovalci in zaposlenimi. S spontanostjo in igrivostjo je program povezoval Matija Dobovšek.

 

Na prireditvi so se z prepevanjem božičnih pesmi predstavile tudi članice KUD France Prešeren iz Blance, ki so v nadaljevanju zapele tudi stanovalcem ob postelji in jim z veseljem pričarale kanček decembrskega prazničnega vzdušja. Na ta poseben dan nas je obiskal tudi Božiček s sladkim presenečenjem. Približal se je tudi tistim v hiši, ki se prireditve niso mogli udeležiti.

Stanovalci dislociranih bivalnih enot in zaposleni pa so se po končanem kulturnem programu zabavali ob športno zabavnih igrah, ki jih je vodil Slavko Eisenkoler. Tako je hitreje minil čas do slavnostnega kosila, ki so ga tokrat prav zanje pripravili zaposleni v kuhinji Impoljca.

 

Decembrsko vzdušje je vsako leto izjemno živahno. Z različnimi prireditvami želimo osvetliti zavedanje, kako pomembna je bližina drug drugega, topel stisk roke in iskrena beseda. Nameniti čas za drobne pozornosti, pa ne samo v prazničnem decembru, ampak sleherni dan v letu.

Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca Sevnica, Arto 13, 8290 Sevnica
Tel.: 07/81-61-400, E-mail: duo.impoljca@duo-impoljca.si
DUO Impoljca 2014 – Vse pravice pridržane
Izdelava: AleR