Pod pisanimi notami spomina - koncert

V spomin našemu pokojnemu likovniku in sodelavcu Marjanu Podlogarju smo v okviru prireditev z naslovom »Pod pisanimi notami spomina« v nedeljo, 23. 10. 2016, ob 10.15 uri, v telovadnici našega Doma priredili koncert našemu prijatelju v čast.

 

Prisluhnili smo milim in toplim besedam voditeljice, ki jo je spremljala skupina ŠANI ŠENI, ki je predstavila tudi tri avtorske pesmi z naslovom »Prijatelj moj, Za tisti trenutek, Vino in čokolada«.

 

MARJAN, še vedno slišimo tvoj smeh. Modre, uporne in iskrive misli. Še vedno si med nami, ki želimo ti povedati še …. ah, naše neizrečene besede obstale so. Obstale osamljene, z željo, da ti lahko spet izlijemo svoje srce na pisano platno, z notami le ZATE!!  Tvoja zarisana pot je bila polna nevidne lepote, harmonije, resnice, dobrote! Njegova kot porcelan krhka duša se nas je vedno znova dotaknila, kot vir navdihujoče kreativnosti, ki se je kot blisk razpršila v novo dimenzijo. Njegova enigmatična, mistična pojava, prežeta z ogromno notranje moči in hipnotičnimi črnimi očmi ga je silila k odkrivanju smisla kjerkoli, kadarkoli s kitaro ali platnom v roki. Srčnost, ki je prevevala iz vsake njegove celice te je objela v popolnosti.

 

Dorotea Pavlovič

Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca Sevnica, Arto 13, 8290 Sevnica
Tel.: 07/81-61-400, E-mail: duo.impoljca@duo-impoljca.si
DUO Impoljca 2014 – Vse pravice pridržane
Izdelava: AleR