Teden simbioze giba

V času med 10. 10. 2016 in 14. 10. 2016 smo v okviru akcije Simbioza giba, pod sloganom »Vse življenje se gibamo!«, zamigali tudi v našem Domu.

 

Uradno otvoritev smo pričeli s ponedeljkovim plesom, ob prijetni družbi učencev OŠ Blanca. Prijetno sproščeno vzdušje se je nadaljevalo v torek ob vajah pod budnim očesom naših fizioterapevtk. S terapevtskim pripomočkom v obliki pedalnega vadbenika smo si razgibavali sklepe in krepili mišice zgornjih in spodnjih okončin ter na to s pomočjo Biosinhrona izvedli magnetno terapijo in refleksno masažo stopal. Kondicijsko najbolj produktivni so preizkusili tudi sobno kolo ter se »odpeljali« nekaj kilometrov proti Sevnici.

 


 

V sredo smo se pomerili na športnem poligonu, ki ga je pripravila specialna pedagoginja Jožica. Dodobra smo preizkusili svoje gibalne sposobnosti  med vijuganjem okoli ovir z žogo, metanjem žogic v koše,  lovljenjem ravnotežja ob gredi, metanjem obročev in še in še. Že dodobra timsko ogreti smo z veseljem pričakali četrtek, ko smo se pomerili v balinanju ter priredili pravo pravcato ekipno tekmovanje. Na sproščen in ne preveč naporen način smo svoje spretnosti ravnotežja, koncentracije, orientacije in moči preizkusili tudi z različnimi drugimi športnimi rekviziti. Celotedenski sklop aktivnosti smo v petek dopoldne zaključili s skupinsko aerobiko dveh gostujočih gospe, v sodelovanju s KŠTM Sevnica. Ob prijetni, ritmično vodeni glasbi smo izvajali različne gibalne strukture. Glede na tempo glasbe se je intenzivnost vadbe povečevala, s tem pa smo krepili večje mišične skupine in telesno kondicijo.

 

Tovrsten teden nam je ponudil obilo priložnosti za izboljšanje kakovosti našega življenja preko športnih dejavnosti. Hvala vsem gostujočim!

 

Dorotea Pavlovič

Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca Sevnica, Arto 13, 8290 Sevnica
Tel.: 07/81-61-400, E-mail: duo.impoljca@duo-impoljca.si
DUO Impoljca 2014 – Vse pravice pridržane
Izdelava: AleR