Od pik do pike.....vzorec

V sredo, 2. 11. 2016, ob 10.30 uri, je bila v našem Domu otvoritev že 2. razstave v tehniki »Pick point«, avtorice ge. Rezike Omerzel.

Kulturni dogodek je otvoril pevski zbor Zarja pod vodstvom Gregorja, ki je navzoče pevce spremljal s harmoniko. Nadalje je delovna terapevtka Lili predstavila razstavljena dela in kratko življenjsko zgodbo avtorice.

 

 

Slednja je poudarila, da zelo rada šiva, zato so njena dela v tehniki »pick pointa« nastajala tako v zaposlitveni skupini ge. Verice, kakor tudi v popoldanskem času, ko je še dodatno urila svoje spretne prste. Njena kreativnost in ustvarjalnost se izkazuje na njenih številnih drugih unikatnih izdelkih, tj. pri natančnem šivanju, robljenju in vezenju prtičkov nadvse zapletenih in zahtevnih vzorcev. Kulturni program je s svojim avtorskim in poetičnim literarnim prispevkom o ustvarjalni aktivnosti in navdihu avtorice smelo dopolnil Ivi Plaskan. Pričujoče fotografije odkrivajo le delček bogate vsebine razstave, ki jo avtorica zaključuje z besedami: »Kakršnakoli aktivnost človeka drži pri zdravju. Meni to prinaša zadovoljstvo, saj čutim, da sem uspešna!«.

 

Vljudno vabljeni na razstavo v avli C oddelka.

 

Dorotea Pavlovič

Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca Sevnica, Arto 13, 8290 Sevnica
Tel.: 07/81-61-400, E-mail: duo.impoljca@duo-impoljca.si
DUO Impoljca 2014 – Vse pravice pridržane
Izdelava: AleR