Parada učenja 2017

V sklopu Tedna vseživljenjskega učenja je bil s strani Ljudske univerze Krško razpisan likovni, literarni in fotografski natečaj »Učenje razgiba življenje«, v katerem smo sodelovali tudi mi, umetniki našega Doma.

Z vso radovednostjo smo poiskali ideje, ki smo jih nato kreativno implementirali v realnosti, v obliki likovnega in literarnega prispevka. Naslov slednjega je »Moja zgodba«, katerega avtor je Ivi Plaskan, ki je nadvse umetelno razčlenil pojma učenje in življenje ter se podal na pot opisovanja reflektirajočih se spominov na otroštvo, šolo, delo in življenje.

 

 

Svoj likovni prispevek z naslovom »Učenje=življenje« je izdelal Dušan Samotorčan, katerega oblikovana instalacija predstavlja enigmo matematičnih zakonov matere Narave, ki se kot otrok igra s črkami, oblikami in barvami. Produkt je enačba neskončnosti med izrazoma UČENJE in ŽIVLJENJE, ki usmerja črke iz časopisa na barvni podlagi iz recikliranega stiroporja. Naključna naplavina je obstala na recikliranem oranžnem lesenem okvirju, semaforju življenja. Le-ta ponuja priložnost v obliki viseče kuverte, ki gledalca aktivno izziva k spremembi izbora matematičnega znaka (∞ , ≥) v nikoli končani zgodbi.

 

Nagrajencema iskreno čestitamo!

 

Dorotea Pavlovič

Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca Sevnica, Arto 13, 8290 Sevnica
Tel.: 07/81-61-400, E-mail: duo.impoljca@duo-impoljca.si
DUO Impoljca 2014 – Vse pravice pridržane
Izdelava: AleR