Gradimo mostove, korak za korakom, aktivni in povezani

»Oooh, koraki, majhni, veliki, počasni ali hitri!
Vsi, prav vsi so nas pripeljali do našega ponovnega srečanja
z naslovom »Gradimo mostove, korak za korakom, aktivni in povezani …«,
hkrati pa tudi do pomembne in častitljive obletnice, 65. rojstnega dne«.

 

Na prijetno in sončno junijsko soboto, 3. 6. 2017, je naš Dom v svojo sredino znova povabil svojce, prijatelje, znance, predstavnike lokalne skupnosti in medijev. Osrednjega dogodka so se udeležili tudi podžupan Občine Sevnica, gospod Janez Kukec, župnik, gospod Anton Bobič in domski zdravnik, dr. Božidar Groboljšek.
Tradicionalno srečanje se je pričelo z glasbeno-kulturno prireditvijo pod velikim šotorom in likovno razstavo unikatnih umetnin naših stanovalcev. Pevski zbor stanovalcev Zarja, Barve sveta, stanovalcev bivalnih enot in pevski zbor zaposlenih so pod strokovnim vodstvom zaposlenih navdušili z bogatim in pestrim naborom pesmi. Stanovalci so s svojim pevskim in instrumentalnim znanjem spodbudili navzoče poslušalce, da so se jim pridružili pri skupnem petju pesmi »Lepa mora bit'«, »Poletna noč«, »Poj mi pesem« in »Za prijatelje«.

 


Po slavnostnem govoru podžupana Občine Sevnica gospoda Janeza Kukca, dr. Božidarja Groboljška in župnika, gospoda Antona Bobiča, nas je v počastitev 65. rojstnega dne ustanove nagovorila tudi direktorica, gospa Andreja Flajs. V besedah nas je popeljala po časovnici razvoja našega zavoda vse do danes. Poudarila je pomen dobrega sodelovanja in soustvarjanja vseh prisotnih, ki dodajajo svoj delež v mozaiku do skupnega uspeha. Poleg tega je predstavila tudi jubilejno izdajo glasila Zlato listje, ki izžareva barvitost življenja, doživetij, želja, radosti, stisk in hrepenenja. Ob tej svečani priložnosti smo upihnili tudi svečke na torti, ki so jo pripravile naše kuharice, ter zapeli pesem »Vse najboljše«.
Ob zaključku sta se nam na odru pridružila še dva pevca, ki sta zapela pesmi po svojem lastnem izboru. S svojo iskrenostjo in entuziazmom sta navdušila celotno občinstvo in naše srečanje smo tako zaključili ob skupnem prepevanju in druženju.
Iskrena hvala vsem gostom, znancem in prijateljem, ki ste si ta dan vzeli čas ter z obiskom počastili svoje svojce in jim polepšali dan.

 

»Nič ni lepšega, kot biti v družbi prijetnih in veselih ljudi
ob glasbi, ki nas spaja, pomirja, sprošča!«

 

Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca Sevnica, Arto 13, 8290 Sevnica
Tel.: 07/81-61-400, E-mail: duo.impoljca@duo-impoljca.si
DUO Impoljca 2014 – Vse pravice pridržane
Izdelava: AleR