6. likovna kolonija

V letošnjem letu smo slavnostno obeležili 65. obletnico delovanja DUO Impoljca.

V sklopu slednje smo priredili več kulturnih dogodkov, med drugim prireditev z naslovom »Pod pisanimi notami spomina«, h kateri se navezuje že tradicionalna 6. likovna kolonija.
V petek, 10. 11. 2017, smo se udeleženci iz štirih posebnih in kombiniranih socialnovarstvenih zavodov, tj. iz DU Idrija, SVZ Dutovlje, Prizma Ponikve in DUO Impoljca, uvodoma najprej spoznali in povezali s pomočjo interakcijske igre ter tako ustvarili prijetno vzdušje za nadaljnje delo.

 


V prvem sklopu smo namesto platna za osnovo uporabili ptičje hišice, ki so bile narejene iz recikliranega lesenega materiala. S svojo barvito domišljijo in pestrim izborom barv, paličic, listov, mahu, storžev, lubja smo hišice nadgradili po lastnih inspiracijah. Sproščujoča glasbeno instrumentalna spremljava nas je nežno dopolnjevala in nas hkrati prijetno sproščala.
Po aktivnem odmoru smo drugi sklop delavnice pričeli precej aktivno. Izdelati smo morali skupni izdelek iz odpadne embalaže, ki nam je bila na voljo. Ideje so kar vršale, a vendar smo se skupaj odločili na skulpturo, ki je najbolj spominjala na drevo. Vsak je prav spretno in izvirno dopolnjeval nastajajočo se kompozicijo, ki se je vzpenjala vse višje in širše. Slednja je postala unikaten »govorec« našega druženja. Z evalvacijo lastnih misli smo skušali našo umetniško instalacijo tudi poimenovati.
Kot se spodobi smo dogodek slavnostno zaključili s podelitvijo priznanj in ročno izdelanimi darilci iz naše lesne delavnice. Razšli smo se z obljubo, da se zopet snidemo prihodnje leto.

Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca Sevnica, Arto 13, 8290 Sevnica
Tel.: 07/81-61-400, E-mail: duo.impoljca@duo-impoljca.si
DUO Impoljca 2014 – Vse pravice pridržane
Izdelava: AleR