Kulturna prireditev ob Prešernovem dnevu

V sredo, 7. 2. 2018, smo v našem Domu obeležili osrednji slovenski kulturni praznik.

Prireditev ni bila posvečena le našemu velikemu pesniku dr. Francetu Prešernu, temveč tudi letu 2018 - evropskemu letu kulturne dediščine.
Z uvodno himno in spremno besedo napovedovalke, smo prireditev nadaljevali z bogatim kulturnim prispevkom naših stanovalcev. Po glasbenem nastopu glasbene skupine Zarja s pesmijo »Luna sije«, je program obogatil tudi stanovalec doma, gospod Ivi Plaskan z recitaloma dveh znanih  del »Kam?« in »Povodni mož«. Solo izvedba pesmi »Daleč, daleč je za naju pomlad« Gašperja Jelena ob spremljavi klaviature, nas ni pustila ravnodušne, zato je sledil velik aplavz. Pevski sladokusci so se nadalje lahko pozibavali ob zvokih pesmi »Od železne ceste« glasbene skupine Zarja.

 


V Domu se zavedamo pomena ohranjanja in varovanja kulturne dediščine, ki se izkazuje na mnogotere načine v obliki glasbenega, likovnega, književnega, plesnega, duhovnega ustvarjanja. Ravno skrb je naše največje in najmočnejše sredstvo, da dobrine iz preteklosti ostajajo žive. Prav aktivno vključevanje v vsakdanje življenje nas vedno znova bogati pri naši osebni rasti.

Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca Sevnica, Arto 13, 8290 Sevnica
Tel.: 07/81-61-400, E-mail: duo.impoljca@duo-impoljca.si
DUO Impoljca 2014 – Vse pravice pridržane
Izdelava: AleR