Velikonočna medgeneracijska delavnica z učenci OŠ PP NIS Brežice

V tednu pred Veliko nočjo smo s prav posebnim namenom gostovali na Osnovni šoli Brežice.

Prelepa sončna sreda, 28. marca, je v sebi skrivala polno presenečenj za naše mlade in vedoželjne učence, ki so nas prijazno sprejeli v svojo sredino, skupaj z učiteljicama Hedviko in Tino ter pomočnico ravnateljice gospo Darjo Mandžuka. Ob strokovnem vodenju mojstra Robija in naših pomočnikov Slavka, Robija in Dušana so učenci najprej spoznali ročno tehniko pletenja košar iz šibja, material za delo in potrebne pripomočke. Učenci so nato na izbrane osnove z vso natančnostjo, zbranostjo in potrpežljivostjo pričeli prepletati šibje, ki so ga zaokrožili z zaključnim robom.

 

 

Njihovi spretni prstki so lahko svoj ustvarjalni nemir izrazili tudi z izdelavo posebno mehkih piščančkov iz volne, velikonočnih venčkov in zajcev. Uspešnost delavnice so nedvomno izkazovali končni izdelki in njihovi ponosni lastniki, zato si prav vsi zaslužijo veliko pohvalo. Naše medgeneracijsko druženje nas je napolnilo z novo energijo, novimi znanji, idejami in poznanstvi. Vzajemna integracija produktivnega sodelovanja dveh generacij nas je oplemenitila. Spletene vezi bomo skrbno negovali za vsa naša prihodnja srečanja.

 

Za topel sprejem in gostoljubje se iskreno zahvaljujemo pomočnici ravnateljice, gospe Darji Mandžuka, vodji oddelka OŠ PP NIS, gospe Tini Kodrič in gospe Hedviki Lopatič.

Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca Sevnica, Arto 13, 8290 Sevnica
Tel.: 07/81-61-400, E-mail: duo.impoljca@duo-impoljca.si
DUO Impoljca 2014 – Vse pravice pridržane
Izdelava: AleR