Obeležili smo svetovni dan duševnega zdravja

V sredo, 10. 10. 2018, smo vsem svet obeležili svetovni dan duševnega zdravja,

katerega cilj je ozaveščanje o vprašanjih duševnega zdravja po vsem svetu, o izobraževanjih in odpravljanju stigme v podporo duševnemu zdravju.


S kulturno-družabnim programom o duševnem zdravju, izpeljanim v sredo, se je tudi naš zavod postavil ob bok drugim ustanovam v Sloveniji in Evropski uniji. Prijazne in tople besede direktorice, ge. Darje Cizelj, in strokovne vodje, ge. Nevenke Janež, so bile usmerjene celovitim in večdimenzionalnim pristopom, ki so prvenstveno usmerjeni h krepitvi duševnega zdravja in njegovi promociji.


Duševno zdravje zajema široko paleto dejavnosti, ki ne stremijo k umetniškemu  profesionalizmu, temveč so namenjene  osebnostni rasti in napredku vsakega izmed nas. Pomembno je sodelovanje vseh deležnikov, tj. Vas spoštovani stanovalci in celotnega kolektiva naše ustanove.


Sami pri sebi najbolje vem, kdaj se ne počutimo dobro in zakaj. Pomembno je, da vemo na koga se lahko v tem primeru obrnemo, da nam pomaga premagati takšne in drugačne stiske. Zavedanje, da nam pri tem lahko pomagajo strokovnjaki ali pa samo nekdo, ki nas želi poslušati, videti in sprejeti, je zelo dragoceno. Vse našteto lahko krepi našo duševno odpornost.
Iskreno se zahvaljujem vsem nastopajočim, zaposlenim in drugim, ki so pomagali soustvariti kulturni-družabni dogodek ter s tem podarili sebe DRUG DRUGEMU!

Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca Sevnica, Arto 13, 8290 Sevnica
Tel.: 07/81-61-400, E-mail: duo.impoljca@duo-impoljca.si
DUO Impoljca 2014 – Vse pravice pridržane
Izdelava: AleR