7. Likovna kolonija

Jesen je že potrkala na vrata našega Doma ter nam blagovoljivo natrosila obilo jesenskih dobrot.

V svoji pisani preobleki je iz nas, kot spreten slikar, nežno pričela izvabljati kreativne ideje. Slednje smo v okviru 7. likovne kolonije, v petek, 28. 9. 2018, skupaj z udeleženci iz štirih posebnih in kombiniranih socialnovarstvenih zavodov Podbrda- enote Petrovo Brdo, DU Idrije – enote Marof, Doma Lukavci, DU Sevnice, poustvarili v tehniki mozaika.

 

Uvodoma smo našim gostom izrekli iskreno dobrodošlico ter se v nadaljevanju drug drugemu predstavili. S pomočjo interakcijske igre je 15. ustvarjalcev spoznalo postopek izdelave mozaika – od skice do končnega izdelka. Nato pa so nadobudni mojstri imeli čas, da so vso svojo kreativno in unikatno energije usmerili v svoj izdelek. Občasno smo si privoščili kakšen prigrizek,  konstruktiven pogovor ter si izmenjali mnenja. Dan pa nam je polepšala še harmonika, na katero nam je ob koncu zaigral Gašper, pridružil pa se mu je tudi udeleženec iz enote Petrovo Brdo, ki je požel velik aplavz.

 

Naše druženje smo zaključili v sproščujočem krogu, z evalvacijo lastnih misli, počutja in pridobljenih izkušenj. Slavnostni dogodek smo obeležili s podelitvijo diplom, umetniki pa so končne izdelki donirali za načrtovano stalno zbirko odprtega galerijskega prostora v našem Domu.

 

Vsem udeležencem in njihovim spremljevalcem se toplo zahvaljujemo za sodelovanje!

Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca Sevnica, Arto 13, 8290 Sevnica
Tel.: 07/81-61-400, E-mail: duo.impoljca@duo-impoljca.si
DUO Impoljca 2014 – Vse pravice pridržane
Izdelava: AleR