Duhovno življenje

Sprememba bivalnega okolja, zdravstvene težave in že sama starost ter posledična odvisnost od pomoči druge osebe, povzročajo pri stanovalcih doma osebne stiske. Nekateri moč za premagovanje vsakodnevnih naporov in upanje črpajo iz vere. Zato v našem domu prisluhnemo tudi tem potrebam in izraženim željam.
Vsak prvi petek v mesecu in ob večjih praznikih je v jedilnici doma sveta maša, ki se je udeležujejo tudi svojci in ostali občani. V vsakem trenutku je na željo stanovalcev ali njihovih svojcev na voljo duhovnik (za sprejem zakramentov, pogovor ) – na klic iz župnije Sevnica.
Sodelovanje z župnijo Sevnica in ostalimi župnijami v naši občini je tudi sicer zelo dobro. Pogosto dom obiščejo predstavniki karitasa, vsako leto imamo miklavževanje, občasno koncerte župnijskih pevskih zborov, v izletniško potepanje vključujemo obiske cerkva po KS v občini…
Stanovalci in njihovi svojci so z možnostjo duhovne oskrbe (tudi za druge veroizpovedi) seznanjeni ob sprejemu. Vse informacije pa so vam vedno na razpolago pri socialni delavki v domu.

 


Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca Sevnica, Arto 13, 8290 Sevnica
Tel.: 07/81-61-400, E-mail: duo.impoljca@duo-impoljca.si
DUO Impoljca 2014 – Vse pravice pridržane
Izdelava: AleR