Tralala, hopsasa, pustne smo šeme

Pustni čas je čas rajanja, veseljačenja, pustnih šem in norčij. Je čas veselja ob pripravah na pomlad in čas, ko skriti za pustno šemo lahko povemo vse tisto, kar si drugače ne bi upali. Pust je čas, ko šeme prevzamejo oblast.

Preberi več ...

95 let Hermine Božič

V Domu upokojencev Sevnica je 3. decembra v  krogu sorodnikov, prijateljev, predstavnikov lokalne skupnosti in zaposlenih praznovala svoj 95. rojstni dan gospa Božič Hermina.
Gospa Božič, rojena Bergant, se je rodila 1.12.1923 leta v Ameriki materi Italijanki in očetu Slovencu. Kot otrok se je s celotno družino preselila v Slovenijo in po nakupu zemljišča prišla živet v Orešje pri Sevnici.

Preberi več ...

99 let ga. Felicijan Terezije

V Domu upokojencev Sevnica je 26. septembra v  krogu sorodnikov, predstavnikov lokalne skupnosti in zaposlenih praznovala svoj 99. rojstni dan ga. Felicijan Terezija, najstarejša stanovalka doma.

Preberi več ...

Avgustovsko dogajanje v Domu upokojencev Sevnica

Toplo avgustovsko vreme nas vsako leto vabi na sveži zrak, v hladno senco domskega parka in tudi letos je bilo tako. Osvežili smo se s sladoledom in s hladnimi poletnimi napitki ob zvokih harmonike, vmes pa smo skočili še v Španijo na sangrio in tortilje. Spoznavali smo namreč znamenitosti te države ob potopisnem predavanju v izvedbi Andreje Jazbinšek.

Preberi več ...

Druženje ob skodelici čaja in predstavitev zdravilnih zelišč

Star kitajski pregovor pravi: »Raje brez hrane tri dni kot le en dan brez čaja«.

V petek, 13. julija 2018, so se stanovalci in zaposleni DU Sevnica družili ob sivkini skodelici čaja. Obiskal nas je biolog, dr. Janko Rode, ki je izkušen strokovnjak na področju zdravilnih rastlin, sodeluje v različnih projektih, povezanih z zelišči, vodi delavnice in obuja tradicionalno znanje o uporabi zelišč. Je tudi avtor in prevajalec knjig o zeliščih, morda najbolj znana med njimi pa je Zeliščni vrt, domača lekarna.

Preberi več ...

Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca Sevnica, Arto 13, 8290 Sevnica
Tel.: 07/81-61-400, E-mail: duo.impoljca@duo-impoljca.si
DUO Impoljca 2014 – Vse pravice pridržane
Izdelava: AleR