Pust, čas norčij

Današnji pustni torek je tudi v Domu upokojencev Sevnica na plano privabil pustne šeme, ki po tradiciji odženejo zimo in prinesejo pomlad. Poleg domačih maškar so nas obiskale tudi pustne šeme iz okoliških vrtcev.

Preberi več ...

Kurenti so nam popestrili dan

Življenje v Domu upokojencev Sevnica se počasi vrača na stare tirnice. Zaposleni in stanovalci se trudimo pozabiti na »korona čase« in na vse omejitve, ki jih je ta čas prinesel, ter z velikim optimizmom, vendar še vedno zelo previdno, vstopamo v pomlad.

Preberi več ...

DEKICE ZA POSAVJE

V decembru so ob zaključku prvega dela aktije Dekice za Posavje kvačkarice Neda Busar, Irena Hribar in Zinka Možic v imenu vseh, ki so pomagali pri izdelavi, predale 45 dekic Domu upokojencev Sevnica. Dekice je sprejela vodja sevniške enote mag. Nina Mažgon s svojo ekipo. Posavska akciija izdelave toplih volnenih dekic za invalide v posavskih domovih starejših je potekala v organizaciji Rajhenburških zank, pod vodstvom koordinatorke Nataše Širić. Dekice so v različnih barvnih kombinacijah in različnih vzorcih kvačkane in štrikane. Akcija je odlično uspela, saj so se ji priključile kvačkarice iz različnih krajev Slovenije. Čestitke vsem, ki so se vključili v to dobrodelno in humano akcijo in zahvala tudi vsem donatorjem in sponzorjem.

(Foto: Brane Busar)

September v Domu upokojencev Sevnica

Mesec september je v Dom upokojencev Sevnica prinesel kar nekaj zanimivih dogodkov:

  • Pospravili smo jesenske pridelke – potrgali smo domsko brajdo
  • V tednu od 27.9. do 1.10. smo sodelovali v projektu »Beremo skupaj«, ko smo skupaj s stanovalci prebirali knjižico Drobtinice ter si ob prebrani knjigi izmenjali lastne izkušnje in doživljanja. S tem dogodkom se je obeležilo tudi mednarodni dan starejših, 1.10.
  • KŠTM Sevnica nas je ob mednarodnem dnevu starejših obdaril z velikim paketom presenečenj, za kar se jim iskreno zahvaljujemo
  • Po enem letu in pol smo pričeli z mesečnimi praznovanji rojstnih dni stanovalcev.

    Preberi več ...

KD Godba Sevnica ponovno z nami

V soboto, 18.9., so nas ponovno obiskali člani KD Godba Sevnica in pod balkoni Doma zaigrali nekaj zimzelenih melodij ter tako polepšali dan našim stanovalcem.

Hvala vam za pripravljenost in veselimo se ponovnega obiska.

Preberi več ...

Domska trgatev

 

Trgatev je pomemben del naše kulturne dediščine in predstavlja za vinogradnike pravi praznik. Trdo delo v vinogradu je v jeseni poplačano z zrelim grozdjem in novo letino vina.

 

Tudi v Domu upokojencev smo potrgali grozdje na domski brajdi,. Žal pa vina ne bo, saj smo grozdje kar pojedli. Da pa naši želodci res niso ostali prazni, pa so poskrbeli v domski kuhinji.

 

Preberi več ...

Razvajanje v senci domske terase

Dodobra smo že zajadrali v poletje. Dnevi so dolgi in zadnje tedne zelo vročiVroči poletni dnevi pa so tisti, ko nemalokrat iščemo hitro osvežitev ali ohladitev. Načinov je lahko več, ležanje v senci, hladna pijača ali pa osvežitev v morju.

Tudi v Domu upokojencev smo poskrbeli za osvežitev v teh dnevih. Naj bodo to slastne palačinke ali pa osvežilna ledena kava, vse nam tekne.

Preberi več ...

Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca Sevnica, Arto 13, 8290 Sevnica
Tel.: 07/81-61-400, E-mail: duo.impoljca@duo-impoljca.si
DUO Impoljca 2014 – Vse pravice pridržane
Izdelava: AleR