Obvestilo svojcem in obiskovalcem, dne 18. 1. 2022

Spoštovani svojci in obiskovalci.

V naš Dom je po mesecu dni žal ponovno vstopil virus COVID-19, ki od nas zopet zahteva dodatno prilagajanje. Zaradi pojava okužbe pri stanovalcih in tudi zaposlenih smo v Domu omejili gibanje in življenje na posamezna nadstropja.


Dnevno poteka testiranje za prisotnost okužbe tako pri stanovalcih kot tudi zaposlenih. Stanovalci s potrjeno okužbo so nastanjeni v rdeči coni, ki je vzpostavljena v prvem nadstropju Doma. Oboleli se počutijo relativno dobro, bolezen poteka z blago simptomatiko.


Naše delo je usmerjeno v zagotavljanje dobrega počutja stanovalcev in stanovalk, v skrb za zdravje, preprečevanje širjenja okužbe, nudenje podpore, optimizma in volje, da ohranjamo pozitivne misli.


Do ponovnega pričetka izvajanja obiskov potekajo stiki z vami, dragi svojci, preko telefonskih pogovorov, video klicev. Prijave za video klice sprejema socialna služba v delovnem času, potrudili se bomo, da z vami v čim krajšem času navežemo kontakt.


Hvala, ker z razumevanjem sprejemate trenutne razmere in sodelujete z nami. Le tako lahko dosežemo skupen cilj zagotavljanja zdravja in varnega bivanja!


Lepo vas pozdravljamo in želimo vse dobro.


Kolektiv DU Sevnica

 

 

mag. Nina Mažgon,

vodja DU Sevnica 

Darja Cizelj,

direktorica

 

 

 

Obvestilo svojcem in obiskovalcem, dne 13.1.2022

Spoštovani svojci in obiskovalci našega Doma.

 

Obveščamo vas, da so, zaradi suma na okužbo s Covid -19 pri stanovalcih Doma upokojencev Sevnica do razjasnitve epidemioloških razmer, začasno ustavljeni obiski in izhodi stanovalcev.

 

V tem trenutku še poteka razjasnjevanje okoliščin, oziroma testiranje za prisotnost okužbe pri stanovalcih in zaposlenih.

 

Na vas se obračamo s prošnjo za razumevanje in sodelovanje.

 

Prosimo vas, da skupaj s potrpežljivostjo pristopimo k nastali situaciji in naredimo vse, kar je v naši moči, da preprečimo širjenje okužbe. Poskrbeli bomo, da se boste/bodo stanovalci počutili dobro in varno.

 

Hvala vam, ker razumete.

 

 

Kolektiv DU Sevnica

 

mag. Nina Mažgon,                                                                                   Darja Cizelj,

vodja DU Sevnica                                                                                      direktorica

Obvestilo svojcem in obiskovalcem, dne 7.1.2022

Spoštovani svojci in obiskovalci našega Doma. 

 

Zaradi slabšanja epidemioloških razmer vas ponovno naprošamo na dosledno upoštevanje vseh ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe s SARS-CoV-2.


Prosimo vas, da na obisk ob upoštevanju pogoja PCT prihajate le, če ste popolnoma zdravi in niste bili v rizičnem stiku z osebo, pozitivno na SARS-CoV-2 (Skladno z Odlokom o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19, Uradni list RS, št. 201/2021 z dne, 23. 12. 2021, se od 24. 12. 2021 kot izpolnjen pogoj testiranja šteje dokazilo o negativnem rezultatu testa PCR, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa, ali testa HAG, ki ni starejši od 24 ur od odvzema brisa).


V skladu s priporočilom Strokovne svetovalne skupine ministra za zdravje za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19, z dne 5.1.2022, se obiske v socialnovarstvenih zavodih omeji na eno zdravo odraslo osebo pri stanovalcu oz. stanovalki.


Hvala za razumevanje. Zahvaljujemo za vam za prizadevanje, da ostanemo zdravi.

 

 

Kolektiv DU Sevnica

 

mag. Nina Mažgon,                                                                              Darja Cizelj,
vodja enote DU Sevnica                                                                       direktorica

Obvestilo o pogojih PCT

Spoštovani svojci in obiskovalci.

 

Skladno z Odlokom o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 (Uradni list RS, št. 201/2021 z dne 23. 12. 2021) se

Preberi več ...

Obvestilo, dne 22.12.2021

 

Pozdravljeni dragi svojci in prijatelji našega Doma!

 

V Domu upokojencev Sevnica smo veseli, da nam je, po vdoru okužbe v Dom, uspelo povrniti star ritem življenja. Zadovoljni smo, da nam je v času okužbe uspelo, da so obiski in izhodi stanovalcev, ki niso prišli v stik z okužbo, potekali nemoteno.

 

Stanovalci in zaposleni se vselimo prihajajočih praznikov. Na Božični dan bomo samo za stanovalce organizirali tudi Sveto Mašo.

Preberi več ...

Obvestilo - omejitev gibanja, 2.12.2021

Spoštovani svojci in obiskovalci!

 

V naš Dom je ponovno vstopil virus COVID-19, ki od nas zopet zahteva dodatno prilagajanje. Zaradi pojava okužbe pri stanovalcih in tudi zaposlenih smo v Domu omejili gibanje in življenje na posamezna nadstropja.

Preberi več ...

Pomembno obvestilo z dne, 7.9.2021

Spoštovani svojci in obiskovalci.

 

V želji, da ohranjamo zdravje in varno okolje za življenje in delo, v našem domu nepretrgoma izvajamo vse potrebne ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe z virusom covid-19.

Sporočamo vam, da zaradi aktualnih epidemioloških razmer in na podlagi Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 (Uradni list RS, št. 142/21) ( v nadaljevanju Odlok), uvajamo predpisane ukrepe.

V skladu z Odlokom je obisk svojca v domu možen le ob izpolnjevanju PCT pogoja in predložitvijo ustreznega dokazila.

Preberi več ...

Obvestilo o sproščanju obiskov, 7.6.2021

Spoštovani svojci in obiskovalci našega Doma.

 

Sporočamo vam, da glede na epidemiološko sliko in stanje precepljenosti v našem Domu, previdno pristopamo k sproščanju obiskov. Tako od ponedeljka, 7.6.2021, v našem Domu telefonsko naročanje obiskov ni več potrebno. Obiski bodo mogoči vse dni v tednu od 10.00 do 17.00 ure.

 

V skrbi za ohranjanje zdravja stanovalk in stanovalcev ter vseh nas, je potrebno še nadalje spremljati zdravstveno stanje obiskovalcev in upoštevati vsa priporočila za preprečevanje širjenja okužb SARS–CoV-2.

Preberi več ...

Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca Sevnica, Arto 13, 8290 Sevnica
Tel.: 07/81-61-400, E-mail: duo.impoljca@duo-impoljca.si
DUO Impoljca 2014 – Vse pravice pridržane
Izdelava: AleR