Aktualne novice, dne 3.12.2020

Spoštovani svojci in prijatelji!

 

Današnje novice iz Doma upokojencev Sevnica začenjamo optimistično, saj se z jutrišnjim dnem iz »rdeče cone« v Dom vračata prvi dve stanovalki, ki sta bolezen premagali. Vsi smo presrečni in že komaj čakamo na snidenje, pa čeprav le na daljavo – pomembno je, da bosta doma. Vse, ki so še ostali v rdeči coni pa vsakodnevno bodrimo, da niso več daleč dnevi, ko se bodo lahko preselili v nazaj v Dom, v svoje sobe in tudi postopoma zaživeli na bolj običajen način. Vsi skupaj upamo, da se bo to postopoma zgodilo že v prihajajočem tednu.

Preberi več ...

Aktualno dogajanje, dne 25.11.2020

Spoštovani svojci.

Sporočamo vam, da smo danes prejeli rezultate drugega testiranja na prisotnost okužbe covid-19 pri vseh stanovalcih in zaposlenih v DU Sevnica. Le-ti, na naše veliko zadovoljstvo, novih okužb tako pri stanovalcih kot pri zaposlenih niso potrdili, kar je dokaz,da so naša prizadevanja v smeri zajezitve okužbe pravilna, zaposleni pa dosledno uporabljamo osebno varovalno opremo in spoštujemo vse potrebne ukrepe, da bi preprečevali širjenje virusa. Skupaj imamo tako od prvega pojava okužbe pred tednom dni okuženih 11 stanovalcev in eno zaposleno.

Preberi več ...

Obvestilo o dogajanju v Domu upokojencev Sevnica, dne 20.11.2020

Spoštovani svojci in prijatelji!

 

 

Obveščamo vas, da smo, po pojavu prvih treh okužb pri stanovalcih Doma upokojencev Sevnica v tem tednu, izvedli ponovna testiranja nekaterih stanovalcev in tistih zaposlenih, ki so bili v tveganem stiku z okuženimi. Rezultati teh testiranj so pokazali, da imamo trenutno šest stanovalcev in, žal tudi eno zaposleno, ki so okuženi z novim corona virusom. Vsa prizadevanja zaposlenih so sedaj usmerjena v zajezitev širjenja okužbe, v potrebno podporo stanovalcem in umiritev situacije.

 

V Domu smo vzpostavili sodelovanje s pristojnimi ustanovami, epidemiologi, koordinatorji.

Pet obolelih stanovalcev, preseljenih v »rdečo cono«, organizirano v Dvorcu Impoljca, se počuti dobro. Zanje, ob pomoči kadra iz DUO Impoljca, skrbijo zaposlene v DU Sevnica. En stanovalec ostaja v bolnišnični oskrbi.

Preberi več ...

Pomembno obvestilo, dne 17.11.2020

Spoštovani svojci in obiskovalci naše spletne strani.

 

V naše vsakdanje življenje žal z velikimi koraki vse bolj vstopa virus COVID-19, ki zahteva prilagajanje prav vseh na novo »normalnost«. Virus je žal svojo pot našel tudi v naš Dom.

 

Zaradi pojava okužbe pri enemu izmed stanovalcev Doma smo omejili gibanje in življenje na posamezna nadstropja. Izvajamo vse potrebne ukrepe v skladu z Načrtom za preprečevanje širjenja okužbe s COVID-19. Izvedli smo tudi prva testiranja prav vseh stanovalcev in zaposlenih v Domu, ki so pokazala še dodatni dve okužbi pri stanovalcih. Na srečo pa pri zaposlenih potrjene okužbe ni bilo.

Preberi več ...

Obvestilo svojcem, dne 2.11.2020

Spoštovani svojci in obiskovalci naše spletne strani!

 

Virus COVID-19 nam vsem tako ali drugače kroji naše življenje na vsakem koraku. Tudi naš Dom pri tem žal ni izjema.

 

Sporočamo vam, da smo bili zaradi pojava okužbe s COVID-19 pri zaposleni v Domu upokojencev Sevnica, primorani še poostriti že tako visoke zaščitne ukrepe, ki veljajo v Domu. Vse zaposlene, ki so bili z okuženo osebo v stiku, smo nemudoma napotili na testiranje za prisotnostjo virusa. Teste smo ponovili še v soboto.

Preberi več ...

Nujno obvestilo svojcem in obiskovalcem, 8.10.2020

Spoštovani svojci in obiskovalci!

 

Zaradi poslabšane epidemiološke situacije v regiji in na podlagi priporočil NIJZ vas obveščamo, da z dnem, 9.10.2020 pa do nadaljnjega obiski v našem Domu in izhodi stanovalcev ne bodo več mogoči.

 

Vljudno naprošamo za razumevanje in strpnost, saj smo se za tak ukrep odločili izključno zaradi skrbi za stanovalce našega Doma. Upamo, da bomo ukrep lahko v čim krajšem času preklicali.

 

Prosimo vas, da kontaktirate z nami in se povežete tudi preko videopovezave.

 

Še naprej se bomo trudili po naših najboljših močeh, da preprečimo vstop okužbi v naš zavod.

 

Hvala za podporo in razumevanje!

 

 

Kolektiv enote DU Sevnica

 

mag. Nina Mažgon,                                                                                                     Darja Cizelj,

vodja enote DU Sevnica                                                                                              direktorica                                                                                                                                                            

Obvestilo svojcem in obiskovalcem, 11.9.2020

 

Spoštovani svojci in obiskovalci našega Doma.

 

 

Zaradi poslabšanja epidemiološke situacije v Slovenij vas naprošamo, da ob obiskih v celoti spoštujete vse varnostne ukrepe z namenom, da bi čim bolj uspešno preprečevali vnos virusa COVID-19 v naš dom.

 

Vsi do sedaj že uvedeni predpisani ukrepi so še vedno aktualni in nujno potrebni (na obisk le popolnima zdravi, praviloma ena odrasla oseba, obvezna je uporaba maske, razkužila in upoštevanje varnostne razdalje,…).

 

Za obisk je obvezna predhodna najava vsaj 1 dan prej v tajništvu Doma (07 81 60 740), vsak dan od ponedeljka do petka med 9.00 in 11.00 uro ali po e-pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. .

Preberi več ...

Obvestilo svojcem in obiskovalcem, 2.9.2020

Spoštovani svojci in obiskovalci!

 

Sporočamo vam, da zaradi poslabšanja epidemiološke situacije v Sevnici,  sprejemamo dodatne ukrepe, da bi čim bolj uspešno preprečevali vnos virusa COVID-19 v naš dom. 

Z današnjim dnem uvajamo previdnostni ukrep PREPOVEDI IZHODA STANOVALCEV IZ DOMA.

 

Ko se bodo razmere izboljšale, bomo ukrep ponovno sprostili.

 

Obiski svojcev še naprej potekajo izključno na podlagi dogovora, oziroma po dogovorjenem razporedu. Za obisk je obvezna predhodna najava vsaj 1 dan prej v tajništvu Doma (07 81 60 740), vsak dan od ponedeljka do petka med 9.00 in 11.00 uro ali po e-pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. .

Preberi več ...

Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca Sevnica, Arto 13, 8290 Sevnica
Tel.: 07/81-61-400, E-mail: duo.impoljca@duo-impoljca.si
DUO Impoljca 2014 – Vse pravice pridržane
Izdelava: AleR