Pomembno obvestilo z dne, 7.9.2021

Spoštovani svojci in obiskovalci.

 

V želji, da ohranjamo zdravje in varno okolje za življenje in delo, v našem domu nepretrgoma izvajamo vse potrebne ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe z virusom covid-19.

Sporočamo vam, da zaradi aktualnih epidemioloških razmer in na podlagi Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 (Uradni list RS, št. 142/21) ( v nadaljevanju Odlok), uvajamo predpisane ukrepe.

V skladu z Odlokom je obisk svojca v domu možen le ob izpolnjevanju PCT pogoja in predložitvijo ustreznega dokazila.

Preberi več ...

Obvestilo o sproščanju obiskov, 7.6.2021

Spoštovani svojci in obiskovalci našega Doma.

 

Sporočamo vam, da glede na epidemiološko sliko in stanje precepljenosti v našem Domu, previdno pristopamo k sproščanju obiskov. Tako od ponedeljka, 7.6.2021, v našem Domu telefonsko naročanje obiskov ni več potrebno. Obiski bodo mogoči vse dni v tednu od 10.00 do 17.00 ure.

 

V skrbi za ohranjanje zdravja stanovalk in stanovalcev ter vseh nas, je potrebno še nadalje spremljati zdravstveno stanje obiskovalcev in upoštevati vsa priporočila za preprečevanje širjenja okužb SARS–CoV-2.

Preberi več ...

Obvestilo svojcem in obiskovalcem, dne 12.4.2021

Spoštovani dragi svojci in prijatelji!

 

Z današnjim dnem je Vlada Republike Slovenije omilila določene ukrepe, sprejete za zajezitev epidemije COVID-19, ki so veljali od 1. do vključno 11. aprila 2021.

 

Skladno s to odločitvijo, se prilagajamo tudi v našem Domu. Tako vas obveščamo, da so obiski in izhodi ponovno mogoči na način kot pred 1.4.2021.

Preberi več ...

Obvestilo svojcem in obiskovalcem, z dne 31.3.2021

Spoštovani svojci in obiskovalci našega Doma!

 

Sporočamo vam, da v Domu upokojencev Sevnica že od meseca februarja pri stanovalcih in zaposlenih ne beležimo okužb s COVID-19. V tem času se je cepila večina stanovalcev, ki bolezni še niso preboleli. Cepljenje še vedno poteka posamično za stanovalce in zaposlene, ki se naknadno odločajo za to.

 

Zaradi poslabšanja epidemiološke situacije v državi je Vlada Republike Slovenije sprejela vrsto ukrepov za zajezitev epidemije COVID-19, ki bodo veljali od 1. do vključno 11. aprila 2021.

 

V skrbi za zdravje naših stanovalk in stanovalcev bodo obiski od 1. do vključno 11.4.2021 potekali pod posebnimi pogoji, preko zbliževalnika, oziroma po individualnem dogovoru, ob upoštevanju vseh zaščitnih ukrepov (razkuževanje rok, ohranjanje medsebojne razdalje, uporaba kirurške zaščitne maske, ki prekriva usta in nos in ostale osebne varovalne opreme, opustitev stikov v primeru slabega počutja oziroma izpostavljenosti virusa). Za vse pa je obvezna predhodna najava vsaj 1 dan prej v tajništvu doma (07/81 60 740), med 10.00 in 12.00 uro.

Preberi več ...

Obvestilo svojcem in obiskovalcem, dne 5.3.2021

Spoštovani!

 

V Domu se situacija umirja, novih okužb med stanovalci in tudi zaposlenimi že nekaj časa ne beležimo več. Cepljenje še vedno poteka posamično za nove stanovalce in zaposlene, ki se naknadno odločajo za to. Velika večina stanovalcev in zaposlenih pa je ali cepljena ali pa je okužbo prebolela.

 

Veseli smo, da stanovalci lahko zopet sprejemajo obiske. Seveda pa je še vedno (zlasti ob obiskih) ključno izvajanje zaščitnih ukrepov (nošenje maske, ustrezna higiena rok, ustrezna distanca …).

 

Glede na situacijo ocenjujemo, da lahko v naslednjem tednu stanovalcem ponovno omogočimo krajše izhode, o čemer se boste predhodno dogovorili s socialno delavko.

Preberi več ...

Aktualne novice, dne 12.2.2021

Spoštovani dragi svojci in prijatelji!

 

Po treh mesecih od zabeležene prve okužbe s koronavirusom v Domu upokojencev Sevnica vam sporočamo vesele novice. Po težkem obdobju se življenje v Domu ponovno le vrača v stare tirnice. V tem tednu je rdečo cono zapustila še zadnja stanovalka, tako da v Domu upokojencev Sevnica tako med stanovalci kot tudi zaposlenimi okužba s Covid – 19 ni več prisotna. Razmere v Domu so tako stabilne in v tem tednu zaposleni intenzivno vzpostavljamo oz. vračamo situacijo na raven pred pojavom okužbe.

Preberi več ...

Obvestilo svojcem in prijateljem, dne 26.1.2021

Spoštovani svojci in prijatelji!
 
Po dobrih dveh mesecih od zabeležene prve okužbe v Domu upokojencev Sevnica vam sporočamo dobre novice. V tem tednu v Domu poteka selitev stanovalcev iz rdeče cone. Zelo smo veseli, da se je oz. se bo do konca tedna veliko stanovalcev že lahko vrnilo v svoje sobe. Trenutno okužbo v Domu preboleva 12 stanovalcev, dva stanovalca pa sta v bolnišnici. S trenutno situacijo smo lahko zadovoljni, čeprav je prvo nadstropje Doma še vedno organizirano kot rdeča cona, kjer skrbimo za stanovalce z okužbo. Pričakujemo pa, da se bo do konca tedna številka stanovalcev v rdeči coni še zmanjšala.
Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca Sevnica, Arto 13, 8290 Sevnica
Tel.: 07/81-61-400, E-mail: duo.impoljca@duo-impoljca.si
DUO Impoljca 2014 – Vse pravice pridržane
Izdelava: AleR