Aktualne novice, dne 12.2.2021

Spoštovani dragi svojci in prijatelji!

 

Po treh mesecih od zabeležene prve okužbe s koronavirusom v Domu upokojencev Sevnica vam sporočamo vesele novice. Po težkem obdobju se življenje v Domu ponovno le vrača v stare tirnice. V tem tednu je rdečo cono zapustila še zadnja stanovalka, tako da v Domu upokojencev Sevnica tako med stanovalci kot tudi zaposlenimi okužba s Covid – 19 ni več prisotna. Razmere v Domu so tako stabilne in v tem tednu zaposleni intenzivno vzpostavljamo oz. vračamo situacijo na raven pred pojavom okužbe.

Preberi več ...

Obvestilo svojcem in prijateljem, dne 26.1.2021

Spoštovani svojci in prijatelji!
 
Po dobrih dveh mesecih od zabeležene prve okužbe v Domu upokojencev Sevnica vam sporočamo dobre novice. V tem tednu v Domu poteka selitev stanovalcev iz rdeče cone. Zelo smo veseli, da se je oz. se bo do konca tedna veliko stanovalcev že lahko vrnilo v svoje sobe. Trenutno okužbo v Domu preboleva 12 stanovalcev, dva stanovalca pa sta v bolnišnici. S trenutno situacijo smo lahko zadovoljni, čeprav je prvo nadstropje Doma še vedno organizirano kot rdeča cona, kjer skrbimo za stanovalce z okužbo. Pričakujemo pa, da se bo do konca tedna številka stanovalcev v rdeči coni še zmanjšala.

POSEBNO OBVESTILO, dne 20.1.2021

ZAHVALA DONATORJEM
 
Leto 2020 nam je  kljub težkim razmeram in trenutkom prineslo mnoge lepe dogodke in pisalo lepe zgodbe. Lepe zgodbe smo delili tudi z vami, na naših spletnih straneh in facebook-u. Prav te so nam vedno znova dale zagon, nas bodrile, ogrele srce, dajale upanje. 
 
Mesec december je bil navkljub »coroni« čaroben, obiskali so nas dobri možje, nas obdarili, razveselili in nam pričarali trenutke sreče, spomine na pretekle dni. December je čas miru, medsebojne bližine, naklonjenosti, upanja, kar smo z medsebojno pozornostjo tudi doživeli.

Obvestilo svojcem, dne 13.1.2021

Spoštovani dragi svojci.
 
Po slabih dveh mesecih od zabeležene prve okužbe v Domu vam sporočamo, da se okužba žal še kar širi. Na današnji dan imamo tako aktivno okuženih 34 stanovalcev, od tega je ena stanovalka v bolnišnici. Zaradi porasta okužb smo razširili rdečo cono; stanovalci s potrjeno okužbo so tako nastanjeni v prvem in drugem nadstropju Doma, zanje pa skrbijo zaposlene, ki so tudi same okužbo že prebolele. 

Obvestilo svojcem in obiskovalcem, dne 7.1.2021

Spoštovani dragi svojci in prijatelji. 

 
Prehod v leto 2021 nam je s cepivom proti Covid-19 prinesel upanje po boljšem, zdravju bolj naklonjenem letu. Vsi si želimo, da se bo življenje čimprej vrnilo v stare tirnice. Naj bo leto 2021 optimistično, polno nepozabnih doživetij, srečno in zdravo.
 
Žal pa novice iz našega Doma niso najbolj optimistične. V zadnjem tednu se je okužba pojavila še pri sedmih stanovalcih in dveh zaposlenih. Stanovalci z okužbo so nameščeni v rdeči coni, vzpostavljeni znotraj Doma. Trenutno bolezen v Domu preboleva 18 stanovalcev, žal pa smo se morali posloviti še od dveh stanovalk. Vsem svojcem in bližnjim v imenu vseh zaposlenih v Domu upokojencev Sevnica izrekamo iskreno sožalje. 
 
Sporočamo vam, da smo v nedeljo, 29.12.2020, zagotovili cepljenje proti Covid-19 pri 37 stanovalkah in stanovalcih, za katere smo pridobili soglasja. Vsi srčno upamo, da bo cepljenje preprečilo obolenje. 

Obvestilo svojcem in obiskovalcem, dne 29.12.2020

Spoštovani.

 

Kljub optimizmu, ki nas je v zadnjem tednu že preveval in misli, da smo okužbo zajezil, se je le-ta preko vikenda v Dom zopet vrnila. Dodatno smo okužbo zabeležili pri 14 stanovalkah in 5 zaposlenih. Njeno širjenje pa kljub vsem našim prizadevanjem in trudu, žal ne pojenja in nas opozarja na to, kako nepredvidljiv je virus.

 

Od pojava prve okužbe v Domu se je tako okužilo 38 stanovalcev in tudi 19 zaposlenih. Veseli smo, da se je do sedaj v Dom vrnilo že 22 stanovalcev, na delu pa je zopet tudi že 13 zaposlenih. Žal pa smo se morali od dveh stanovalk posloviti in na tem mestu svojcem ter prijateljem izrekamo iskreno sožalje.

 

Z današnjim dnem smo, zaradi potreb DUO Impoljca po vzpostavitvi rdeče cone v Dvorcu Impoljca, rdečo cono vzpostavili znotraj Doma - v ta namen smo predvideli 2. nadstropje. Aktivnosti za stanovalce, ki so nameščeni v beli coni, se v skladu z navodili koordinatorjev in stroke izvajajo v sobah stanovalcev.

Preberi več ...

Spoštovani dragi svojci in prijatelji

Končuje se izredno leto, katerega si zagotovo nismo mogli niti predstavljati…

Leto, ki nas je preizkušalo v mnogih pogledih, a smo zmogli in gremo pogumno naprej!

 

Hvala za vse, kar smo dali drug drugemu in s tem olajšali stiske, težave.

Veselimo se novega leta, ki prihaja in ostanimo večni optimisti.

 

Vesele božične praznike, mirne in blagoslovljene.

Naj bodo praznično razpoloženi vsi preostali dnevi leta 2020!

Preberi več ...

Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca Sevnica, Arto 13, 8290 Sevnica
Tel.: 07/81-61-400, E-mail: duo.impoljca@duo-impoljca.si
DUO Impoljca 2014 – Vse pravice pridržane
Izdelava: AleR