Obvestilo svojcem in obiskovalcem, dne 12.4.2021

Spoštovani dragi svojci in prijatelji!

 

Z današnjim dnem je Vlada Republike Slovenije omilila določene ukrepe, sprejete za zajezitev epidemije COVID-19, ki so veljali od 1. do vključno 11. aprila 2021.

 

Skladno s to odločitvijo, se prilagajamo tudi v našem Domu. Tako vas obveščamo, da so obiski in izhodi ponovno mogoči na način kot pred 1.4.2021.

Preberi več ...

Obvestilo svojcem in obiskovalcem, z dne 31.3.2021

Spoštovani svojci in obiskovalci našega Doma!

 

Sporočamo vam, da v Domu upokojencev Sevnica že od meseca februarja pri stanovalcih in zaposlenih ne beležimo okužb s COVID-19. V tem času se je cepila večina stanovalcev, ki bolezni še niso preboleli. Cepljenje še vedno poteka posamično za stanovalce in zaposlene, ki se naknadno odločajo za to.

 

Zaradi poslabšanja epidemiološke situacije v državi je Vlada Republike Slovenije sprejela vrsto ukrepov za zajezitev epidemije COVID-19, ki bodo veljali od 1. do vključno 11. aprila 2021.

 

V skrbi za zdravje naših stanovalk in stanovalcev bodo obiski od 1. do vključno 11.4.2021 potekali pod posebnimi pogoji, preko zbliževalnika, oziroma po individualnem dogovoru, ob upoštevanju vseh zaščitnih ukrepov (razkuževanje rok, ohranjanje medsebojne razdalje, uporaba kirurške zaščitne maske, ki prekriva usta in nos in ostale osebne varovalne opreme, opustitev stikov v primeru slabega počutja oziroma izpostavljenosti virusa). Za vse pa je obvezna predhodna najava vsaj 1 dan prej v tajništvu doma (07/81 60 740), med 10.00 in 12.00 uro.

Preberi več ...

Obvestilo svojcem in obiskovalcem, dne 5.3.2021

Spoštovani!

 

V Domu se situacija umirja, novih okužb med stanovalci in tudi zaposlenimi že nekaj časa ne beležimo več. Cepljenje še vedno poteka posamično za nove stanovalce in zaposlene, ki se naknadno odločajo za to. Velika večina stanovalcev in zaposlenih pa je ali cepljena ali pa je okužbo prebolela.

 

Veseli smo, da stanovalci lahko zopet sprejemajo obiske. Seveda pa je še vedno (zlasti ob obiskih) ključno izvajanje zaščitnih ukrepov (nošenje maske, ustrezna higiena rok, ustrezna distanca …).

 

Glede na situacijo ocenjujemo, da lahko v naslednjem tednu stanovalcem ponovno omogočimo krajše izhode, o čemer se boste predhodno dogovorili s socialno delavko.

Preberi več ...

Aktualne novice, dne 12.2.2021

Spoštovani dragi svojci in prijatelji!

 

Po treh mesecih od zabeležene prve okužbe s koronavirusom v Domu upokojencev Sevnica vam sporočamo vesele novice. Po težkem obdobju se življenje v Domu ponovno le vrača v stare tirnice. V tem tednu je rdečo cono zapustila še zadnja stanovalka, tako da v Domu upokojencev Sevnica tako med stanovalci kot tudi zaposlenimi okužba s Covid – 19 ni več prisotna. Razmere v Domu so tako stabilne in v tem tednu zaposleni intenzivno vzpostavljamo oz. vračamo situacijo na raven pred pojavom okužbe.

Preberi več ...

Obvestilo svojcem in prijateljem, dne 26.1.2021

Spoštovani svojci in prijatelji!
 
Po dobrih dveh mesecih od zabeležene prve okužbe v Domu upokojencev Sevnica vam sporočamo dobre novice. V tem tednu v Domu poteka selitev stanovalcev iz rdeče cone. Zelo smo veseli, da se je oz. se bo do konca tedna veliko stanovalcev že lahko vrnilo v svoje sobe. Trenutno okužbo v Domu preboleva 12 stanovalcev, dva stanovalca pa sta v bolnišnici. S trenutno situacijo smo lahko zadovoljni, čeprav je prvo nadstropje Doma še vedno organizirano kot rdeča cona, kjer skrbimo za stanovalce z okužbo. Pričakujemo pa, da se bo do konca tedna številka stanovalcev v rdeči coni še zmanjšala.

POSEBNO OBVESTILO, dne 20.1.2021

ZAHVALA DONATORJEM
 
Leto 2020 nam je  kljub težkim razmeram in trenutkom prineslo mnoge lepe dogodke in pisalo lepe zgodbe. Lepe zgodbe smo delili tudi z vami, na naših spletnih straneh in facebook-u. Prav te so nam vedno znova dale zagon, nas bodrile, ogrele srce, dajale upanje. 
 
Mesec december je bil navkljub »coroni« čaroben, obiskali so nas dobri možje, nas obdarili, razveselili in nam pričarali trenutke sreče, spomine na pretekle dni. December je čas miru, medsebojne bližine, naklonjenosti, upanja, kar smo z medsebojno pozornostjo tudi doživeli.

Obvestilo svojcem, dne 13.1.2021

Spoštovani dragi svojci.
 
Po slabih dveh mesecih od zabeležene prve okužbe v Domu vam sporočamo, da se okužba žal še kar širi. Na današnji dan imamo tako aktivno okuženih 34 stanovalcev, od tega je ena stanovalka v bolnišnici. Zaradi porasta okužb smo razširili rdečo cono; stanovalci s potrjeno okužbo so tako nastanjeni v prvem in drugem nadstropju Doma, zanje pa skrbijo zaposlene, ki so tudi same okužbo že prebolele. 
Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca Sevnica, Arto 13, 8290 Sevnica
Tel.: 07/81-61-400, E-mail: duo.impoljca@duo-impoljca.si
DUO Impoljca 2014 – Vse pravice pridržane
Izdelava: AleR