Srečanje 2013 in glasbena pravljica v DUO Impoljca

Srečanje stanovalcev, njihovih svojcev, prostovoljcev, lokalne skupnosti in zaposlenih se je letos v Domu upokojencev in oskrbovancev Impoljca zgodilo v soboto, 14. septembra.

 

Dan, ko so vsi skupaj zbrani, je na Impoljci največji praznik. Prisotne je pozdravila in z novostmi v Domu seznanila direktorica Andreja Flajs, program pa so pripravili stanovalci in zaposleni. Rdeča nit je bilo praznovanje desetletnice pevske skupine zaposlenih v Domu Pomladni veter, ki so jo poimenovali Glasbena pravljica, v goste pa so povabili: domski zbor stanovalcev Zarja, ansambel Toplar in ansambel Florjan, ki so poskrbeli za pester program, za vodenje prireditve pa je poskrbela ekipa sodelavcev domskega internega radia, ki jo sestavljajo stanovalci in zaposleni Doma in je nanizala že več kot 100 radijskih oddaj.

 

Zbrane je nagovoril tudi sevniški župan Srečko Ocvirk, ki je pozdravil skrbnost, toplino in pravo družinsko vzdušje, ki ga vedno preveva, kadar obišče dom na Impoljci.

Pred mikrofon je stopila tudi svojka, rejnica, ki je s svojim poslanstvo vezana tudi na Dom Impoljca. Svojo zgodbo je zlila v čustveno pripoved in poezijo.

Kot vsako leto je bila tudi letos na ogled razstava izdelkov stanovalcev in njihovihmentorjev. Izdelki pa so bili tudi na prodaj.

Ob prihodu so svojci oziroma obiskovalci prejeli v dar domsko glasilo Zlato listje, ki ga v skupni želji po ustvarjanju pisnega odseva življenja v Domu oblikujejo stanovalci in zaposleni.

Velika zahvala gre našim dolgoletnim prostovoljkam, ki z veliko ljubezni prihajajo k našim stanovalkam in stanovalcem in jim še posebej polepšajo ta dan. Brez njih prav gotovo ta dan ne bi bil tako lep.

Prav vsak, ki je del srečanja v DUO Impoljca ima posebno mesto, saj prav vsakega nekdo »čaka« in si želi njegovega pogleda, nasmeha, stiska rok, objema.

Dogodki, kot je bilo nedavno srečanje na Impoljci predstavljajo vir energije za dobro sodelovanje in zadovoljstvo vseh vpletenih ter spodbujajo k vedno novim izboljšavam.

 

Matija Dobovšek, Darja Cizelj

foto: Slavko Eisenkoler

 

 

 

Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca Sevnica, Arto 13, 8290 Sevnica
Tel.: 07/81-61-400, E-mail: duo.impoljca@duo-impoljca.si
DUO Impoljca 2014 – Vse pravice pridržane
Izdelava: AleR