Pretekli dogodki

V sredo, 8.6., nas je s svojim obiskom počastil čarodej Andrej. Domska terasa se je hitro spremenila v čarovniški oder s številnimi rekviziti: klobuki, žogice, rože, rutke, kocke in karte. Za dobro uro smo se predali trikom in spretnosti, pri katerih je čarodej Andrej potreboval tudi pomoč stanovalcev. Na koncu so si vsi udeleženci prislužili nagrade za lepši dan.

Dom upokojencev Sevnica se je tudi letos odzval k povabilu in se z veseljem vključil v projekt Simbioza Giba.

V sevniškem domu upokojencev sta visok jubilej praznovali gospa Trstenjak Angela, svoj 102. rojstni dan, in gospa Avguštin Marija, svoj 95. rojstni dan.

Današnji pustni torek je tudi v Domu upokojencev Sevnica na plano privabil pustne šeme, ki po tradiciji odženejo zimo in prinesejo pomlad. Poleg domačih maškar so nas obiskale tudi pustne šeme iz okoliških vrtcev.

Seveda pa ni pustovanja brez pustnih krofov, kateri nikoli niso tako dobri kot na ta dan.

Življenje v Domu upokojencev Sevnica se počasi vrača na stare tirnice. Zaposleni in stanovalci se trudimo pozabiti na »korona čase« in na vse omejitve, ki jih je ta čas prinesel, ter z velikim optimizmom, vendar še vedno zelo previdno, vstopamo v pomlad.

V decembru so ob zaključku prvega dela aktije Dekice za Posavje kvačkarice Neda Busar, Irena Hribar in Zinka Možic v imenu vseh, ki so pomagali pri izdelavi, predale 45 dekic Domu upokojencev Sevnica.

Mesec september je v Dom upokojencev Sevnica prinesel kar nekaj zanimivih dogodkov:

V soboto, 18.9., so nas ponovno obiskali člani KD Godba Sevnica in pod balkoni Doma zaigrali nekaj zimzelenih melodij ter tako polepšali dan našim stanovalcem.

Trgatev je pomemben del naše kulturne dediščine in predstavlja za vinogradnike pravi praznik. Trdo delo v vinogradu je v jeseni poplačano z zrelim grozdjem in novo letino vina.

© 2022 DUO Impoljca, Vse pravice pridržane.